Neužtikrintumas dėl ekonominės situacijos ir komplikuota geopolitinė padėtis viso pasaulio bendroves verčia atsargiau planuoti investicijas ir rečiau dairytis į užsienį. Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) duomenimis, per pirmąjį praėjusių metų pusmetį globalus tiesioginių užsienio investicijų pyragas susitraukė 30 procentų.

Kaip teigia Delfi tinklalaidėje „Verslo tema“ dalyvavęs investicijų pritraukimo agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Elijus Čivilis, tai reiškia, kad pasaulinė konkurencija dėl užsienio investicijų tapo itin aštri, o kai kurios šalys, siekdamos pas save privilioti užsienio kompanijų, meta milžiniškus finansinius išteklius.

Reikia finansinių instrumentų


Praėjusiais metais mūsų šalyje buvo patvirtinti 53 tiesioginių užsienio investicijų projektai – tai trimis mažiau nei užpernai. Pasak E. Čivilio, nereikėtų tikėtis, kad šiais metais padėtis esmingai pasikeistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)