Agentūros „Investuok Lietuvoje“ duomenimis, praėjusiais metais mūsų šalyje buvo įgyvendinti 53 tiesioginių užsienio investicijų projektai. Tai yra trimis mažiau nei užpernai. Apie investicijas Lietuvoje paskelbė 25 naujos tarptautinės įmonės, o 28 šalyje jau veikiančios bendrovės patvirtino plėtros planus.

Įgyvendinant šiuos užsienio investicijų projektus, per trejus metus planuojama sukurti 4125 darbo vietas ir investuoti apie 207 mln. eurų į ilgalaikį turtą. Paskutinį kartą panašūs rezultatai (204 mln. Eur) fiksuoti 2017 m., kai į Lietuvą žengė tokie Vokietijos gamybos gigantai kaip „Hella” ir „Continental”. 

Užpernai užsienio investuotojai žadėjo sukurti daugiau darbo vietų (4937), tačiau paskelbtos investicijos į ilgalaikį turtą buvo gerokai mažesnės ir siekė 134 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją