Pakeitimai aktualūs tiems, kas ketina gauti Britanijos vizą, pasitelkę skolintas lėšas. Anksčiau užsienio investuotojams reikėjo patvirtinti, jog bet kokios šalies banke turi 2 mln. svarų turtą, tada Britanijos bankas pretendentui į vizą paruošdavo dokumentus milijonui svarų ir iš karto investuotojo vardu investuodavo šias lėšas. Taigi kreditas būdavo išduodamas įkeitus investicijas į Didžiosios Britanijos vertybinius popierius. Dabar 2 mln. svarų teks padėti į Britanijos banką.

Nauja vizų investuotojams tvarka įsigalios nuo 2012 m. gruodžio 13 d. Pakeitimai gali būti taikomi netgi tiems, kas jau gavo investuotojo vizą, pasitelkę skolintas lėšas.

Investuotojo vizos gavimo taisyklės tiems, kas investavo į Britanijos ekonomiką savo lėšas, nepasikeitė. Kaip ir anksčiau, jie turės išleisti mažiausiai milijoną svarų Britanijos akcijoms. Tik 25 proc. sumos bus galima išleisti nekilnojamajam turtui arba padėti į banką.

Įvažiavimas į Britaniją su investuotojo viza yra populiarus tarp rusų būdas po kelerių metų gauti nuolatinį leidimą gyventi Britanijoje.

Pagal Britanijos pasienio kontrolės agentūros statistiką, per pirmą 2012 m. pusmetį investuotojo vizą gavo 202 žmonės. Specialistų skaičiavimu, daugiau, nei 60 iš jų – Rusijos piliečiai. Žinoma, kad šią vizą turi buvusi investicinės statybų įmonės „Inteko“ savininkė, buvusio Maskvos mero Jurijaus Lužkovo žmona Jelena Baturina. Investicinių vizų išdavimo programa egzistuoja jau daugiau nei 20 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)