Teismo dokumentai, susiję su skirtingomis S. Wyly ir A. D. Griffin bylomis, suteikia retą progą žvilgterėti į tikruosius milijardierių šeimų finansinius įpročius. Nors visi milijardieriai yra skirtingi ir vieni iš jų gyvena prabangiai, o kiti – kukliau, minėti dokumentai atskleidžia milijardierių kasmėnesines išlaidas, kurios gali užgožti net metines daugumos žmonių pajamas.

Paimkime buvusį milijardierių S. Wyly, kuriam turtus sukrovė „Michael's Stores“ ir „Sterling Software“. Šią savaitę jis paskelbė bankrotą, kai paaiškėjo, kad JAV Vertybinių popierių ir biržų kontrolės komisija (Securities and Exchange Commission, SEC) gali išduoti devynženklį turto konfiskavimo orderį. Toks nuosprendis paremtas prisiekusiųjų teismo sprendimu, kad S. Wyly ir dabar jau miręs jo brolis Charlesas pažeidė vertybinių popierių įstatymą, naudodamiesi užsienio fondais, kad nuslėptų prekybinius akcijų sandėrius.

Užpildytuose teismo dokumentuose S. Wyly nurodė savo mėnesines išlaidas, kad jas patvirtintų teismas. SEC prašo įšaldyti jo lėšas ir tvirtina, kad S. Wyly per pastaruosius 10 metų išleido 450 mln. dolerių – „maždaug po 3,75 mln. dolerių kas mėnesį“.

Žinoma, didelę dalį šių pinigų galėjo sudaryti atlygis advokatams, padėjusiems kovoti su SEC. Tačiau SEC nurodo, kad S. Wyly kas mėnesį išleisdavo 2200 dolerių „baseino, namų ir landšafto priežiūrai“, 2000 dolerių maisto produktams ir 32 tūkst. dolerių „dviem asmeninėms rašymo asistentėms“ (jis yra išleidęs kelias knygas). Atlygiai rašymo asistentėms ir namų prižiūrėtojai atsieidavo iš viso 523 345 dolerius per metus.

Jis taip pat kas mėnesį moka 29 tūkst. dolerių už paskolą savo žmonos knygynui „Explore Booksellers“ Aspene, kuris šiuo metu yra parduodamas. Dar 7 tūkst. dolerių per mėnesį jis išleidžia „šeimai ir draugams paremti“.

S. Wyly taip pat nurodo, kad daugiau kaip 100 tūkst. dolerių per mėnesį tenka skirti savo šeimos biurui, kuris valdo jo investicijas ir finansus.

SEC pažymi, kad tokios išlaidos „apstulbintų eilinį namų savininką“ ir yra „nepateisinamos“.

S. Wyly advokatai ką nors komentuoti atsisakė.

Panašų vaizdą sudaro ir investicinio fondo įkūrėjo, milijardieriaus Keno Griffino byla, iškelta žmonai Anne Dias Griffin, su kuria jis jau nebegyvena. A. D. Griffin siekia anuliuoti priešvedybinę sutartį ir teigia, kad Kenas užblokavo jos banko korteles ir atleido jos darbuotojus. Ji tvirtina, kad jo pajamos siekia maždaug 900 mln. dolerių per metus.

K. Griffinas sako, kad jau davė jai 40 mln. dolerių ir toliau apmoka visas išlaidas už vaikus.

Dokumentuose A. D. Griffin rašo, kad ji su jųdviejų vaikais pradėjo „mėgautis gyvenimo būdu, kurį sau gali leisti tik labai turtingi“, įskaitant namus Čikagoje, Aspene, Havajuose, Majami Biče ir Niujorke. Jie taip pat „neribotai gali naudotis“ dviem privačiais lėktuvais, kad „nuvyktų į prieš tai minėtus namus“ bei kitas vietas.

Ji teigė, kad šeima samdo „didelį būrį darbuotojų, padedančių šeimai, įskaitant namų ūkio, saugumo ir šeimos biuro darbuotojus“. Darbuotojų paieška ir samdymu užsiima jų pačių nuosava įmonė, pavadinimu „Griffin Family Services“.

K. Griffinas tvirtino, kad Anne „negali įrodyti savo pretenzijų, kad turi teisę reikalauti finansuoti jos aukštosios mados pirkinius, pasiskraidymus sraigtasparniu, keliones privačiais lėktuvais ir kitus gyvenimo būdo dalykus, kuriuos ji renkasi pagal Keno „bendrus finansinius išteklius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)