Užimtumo tarnybos duomenimis, laisvų darbo vietų daugiau nei liepą registruota visuose sektoriuose, išskyrus kasybą ir karjerų eksploatavimą bei nekilnojamojo turto operacijas. Apdirbamosios gamybos ir švietimo sektoriuose darbo pasiūlymų rugpjūtį buvo daugiausiai nuo metų pradžios (atitinkamai – 3,2 tūkst. ir 1,3 tūkst.).

Daugiausiai šiais metais laisvų darbo vietų rugpjūtį paskelbta ikimokyklinio ugdymo mokytojams, vaikų priežiūros darbuotojams, mokytojų padėjėjams, kepėjams ir konditeriams, dažytojams, autobusų vairuotojams, dailidėms ir staliams, izoliuotojams, medienos apdirbimo įrenginių operatoriams, nekvalifikuotiems sodininkystės ir daržininkystės ūkio darbininkams.

„Išaugusi darbuotojų paklausa ir besibaigiančios atostogos sąlygojo didesnius į darbo rinką grįžtančiųjų srautus. Įsidarbinusių darbo ieškojusių asmenų daugėjo 41 savivaldybėje“, – sakė Užimtumo tarnybos Stebėsenos ir analizės skyriaus vedėja Jurgita Zemblytė.

Rugpjūtį dirbti pradėjo 16,6 tūkst. Užimtumo tarnybos klientų – tai yra 2,2 tūkst. daugiau nei liepą. Švietimo sektoriuje jų skaičius augo 2,2 karto. Kiek daugiau nei ketvirtadaliu daugėjo įsidarbinusių apdirbamosios gamybos, informacijos ir ryšių, administracinės ir aptarnavimo veiklos įmonėse, nurodo tarnyba.

Dar 7,8 tūkst. Užimtumo tarnybos klientų pasirinko veiklą pagal verslo liudijimus, 2,6 tūkst. pradėjo dalyvauti remiamo užimtumo priemonėse, skirtose paskatinti ir palengvinti grįžimą į darbo rinką (pasinaudojo parama mokymuisi ar judumui, įdarbinti subsidijuojant ir pan.).

Užimtumo tarnyboje registruotų darbo ieškančių žmonių skaičius per mėnesį sumažėjo 3,9 tūkst. ir rugsėjo 1 d. siekė 149,1 tūkst. Registruotas nedarbas traukėsi 0,2 proc. punkto iki 8,4 proc.

Nedarbas rugpjūtį mažėjo 47 savivaldybėse, 7 – nekito, 6 – augo. Didžiausias registruoto nedarbo mažėjimas fiksuotas Trakų r. ir Anykščių r. savivaldybėse (po 0,7 proc. punkto). Labiausiai ūgtelėjo Rietave (0,4 proc. punkto) ir Pagėgiuose (0,3 proc. punkto).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją