Skelbiama, kad antrąjį metų ketvirtį keitėsi ir trūkstamų profesijų darbuotojų sąrašas. Darbo pasiūlymų skaičius mažiausiai susitraukė specialistų ir įstaigų tarnautojų grupėje. Įtakos tam turėjo mokytojų paklausos spartus augimas.

Švietimo specialistų poreikis birželį fiksuotas didžiausias nuo pat metų pradžios. Pagrindinio ir vidurinio ugdymo mokytojams laisvų darbo vietų buvo pusantro karto daugiau, o specialiųjų poreikių mokinių mokytojams – trečdaliu daugiau.

Daugiau darbo pasiūlymų nei ieškančių atitinkamo darbo registruota sveikatos specialistams – gydytojams, slaugos specialistams, psichologams, vaistininkams, fizioterapeutams.

Pasirinkimo galimybės augo ir inžinerijos specialistams – elektros inžinieriams, elektros inžinerijos technikams, mechanikos inžinerijos technikams, technologijų ir gamybos inžinieriams, IT srityje – duomenų bazių kūrėjams ir administratoriams, statybos ir gamybos darbų meistrams ir brigadininkams.

„ Dažniausiai trūksta ne šiaip specialistų, o tų, kurie turi specifines žinias, kompetencijas reikalingas teikiant verslo ar viešąsias paslaugas. Labai trūksta pedagogų, galinčių lavinti specialiųjų poreikių mokinius, nes tokie vaikai integruojami į bendras klases. Trumpuoju laikotarpiu šis poreikis gali būti sprendžiamas pedagogo išsilavinimą turintiems asmenims įgyjant papildomą specializaciją“, – teigė Brigita Blavaščiūnienė, Užimtumo tarnybos Priemonių organizavimo įgyvendinimo skyriaus patarėja.

Pažymima, kad statybos, metalo apdirbimo, elektromechaninių įrenginių, gamybos darbininkams, įrenginių ir mašinų operatoriams taip pat fiksuotas didelis pasirinkimas – yra daugiau darbo vietų nei darbo ieškančių žmonių. Paslaugų darbuotojų grupėje trūksta ir virėjų, degalinių operatorių, kasininkų.

Vidutinis siūlomas bruto darbo užmokestis birželį registruotuose darbo pasiūlymuose – 1312 Eur/mėn. Aukštos kvalifikacijos darbų grupėje jis siekė 1563 Eur, vidutinės kvalifikacijos – 1331 Eur, žemos kvalifikacijos – 1054 Eur.

Užimtumo tarnybos laisvų darbo vietų platformoje darbdaviai balandį–birželį įregistravo 53 tūkst. naujų laisvų darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją