Skelbiama, kad tyrimo metu nustatyta, kad tam tikrose „Odos LT“ su platintojais sudarytose bendradarbiavimo sutartyse buvo įtvirtintas platintojų įsipareigojimas nepardavinėti vartotojams „Odos LT“ produkcijos mažesnėmis nei gamintojos nurodytomis kainomis ir netaikyti nuolaidų.

Nurodoma, kad „Oda LT“ darbuotojai ne tik siuntė platintojams kainoraščius su mažmeninėmis kainomis, kurių šie turėtų laikytis, bet ir vykdė pardavimo kainų stebėseną bei siekė užtikrinti, jog odos priežiūros priemones platinančios įmonės laikytųsi nustatytų kainų ir savarankiškai netaikytų nuolaidų bei akcijų „Odos LT“ produkcijai.

„Oda LT“ platintojams, taikantiems nuolaidas „Odos LT“ produkcijai, nustatė mažiau palankias bendradarbiavimo sąlygas, siekė nutraukti bendradarbiavimo sutartis su tais, kurie nenuosekliai laikėsi gamintojos nustatytų kainų, konsultavosi su teisininkais, kaip apriboti platintojų galimybes nukrypti nuo nurodomų kainų.

Konkurencijos tarybos duomenimis, kosmetikos produkcija, pažymėta prekės ženklu ODA, gamintojos nustatytomis kainomis prekiauta el. parduotuvėse: klipshop.lt, topbeauty.lt, garbane.lt, efektas.com, inbeauty.lt ir elvaistine.lt, taip pat – Ilgalaikio grožio klinikoje.

Atsižvelgdama į ūkio subjektų pajamas, pažeidimo pavojingumą ir trukmę, Konkurencijos taryba pažeidėjams skyrė atitinkamo dydžio baudas: „Odai LT“ – 163 020, „GSS Baltic“ – 19 990, „Garbanei“ – 14 500, Elektroninei parduotuvei – 11 550, „Permanent Makeup of Baltics“ – 6 440, „Efektui“ – 1 780 Eur.

Pažymėtina, kad „Korola“ nuo baudos buvo atleista, nes pirmoji pranešė Konkurencijos tarybai apie susitarimą ir pateikė įrodymus.

Pagal Atleidimo nuo baudų programą konkurenciją ribojančio susitarimo dalyvis gali išvengti gresiančių finansinių sankcijų, jeigu pirmas praneša apie pažeidimą Konkurencijos tarybai, bendradarbiauja su institucija ir jai pateikia visą turimą informaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją