UAB „Tomita“ į rinką teikė nesaugų USB maitinimo šaltinį Emos, kuris buvo atrinktas bandymams VVTAT vykdant tarptautinę programą dėl USB įkroviklių atitikties ženklinimo ir saugos reikalavimų atitikties tikrinimo. Atlikus bandymus akredituotoje laboratorijoje, buvo nustatyta, jog įkroviklis kelia pavojų naudotojų ar trečiųjų asmenų saugai ir sveikatai.

Įvertinusi tyrimo metu nustatytas aplinkybes, VVTAT UAB „Tomita“ skyrė 750 eurų baudą.

UAB „Savingė“ į rinką teikė degųjį skystį „Flammifera FLAMMABLE LIQUID“, kuris dėl nustatytų tam tikrų ženklinimo ir mažmeninės prekybos reikalavimų pažeidimų kėlė rimtą cheminio pavojaus riziką.

VVTAT, įvertinusi tyrimo metu nustatytas aplinkybes ir tai, kad Produktų saugos įstatymas pažeistas pakartotinai, UAB „Savingė“ skyrė 2000 eurų baudą.

AB „Higėja“ į rinką teikė grilių ir židinių valiklį „VALIS“, kuris neatitiko saugos reikalavimų – neturėjo vaikų sunkiai atidaromo uždarymo įtaiso ir liestinės pavojaus žymės.

Įvertinusi tyrimo metu nustatytas aplinkybes ir Produktų saugos įstatymo pažeidimo pakartotinumą, VVTAT už Produktų saugos įstatymo pažeidimą AB „Higėja“ skyrė 1800 eurų baudą.

Vartotojus, įsigijusius šiuos pavojingus produktus, tarnyba ragina jų, kreiptis į pardavėją, grąžinti įsigytas prekes ir susigrąžinti sumokėtus pinigus.

Tarnybos nutarimas per vieną mėnesį nuo nutarimo įteikimo ekonominės veiklos vykdytojui dienos gali būti apskųstas administraciniam teismui Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją