JAV teisingumo departamentas, JAV ateities sandorių prekybos komisija ir britų Finansų priežiūros institucija (FCA) nustatė, kad "Lloyds Banking Group" darė įtakos LIBOR normai siekdama pagerinti savo pozicijas. Iš bendros baudos sumos 105 mln. dolerių bus išmokėta FCA, 105 mln. dolerių - JAV ateities sandorių prekybos komisijai, 86 mln. dolerių - JAV teisingumo departamentui

Kaip pastebi "The Wall Street Journal", bankas pažeidinėjo taisykles dar prieš pradedant dirbti dabartinei vadovybei, 2011 metais. Neoficialiais duomenimis, bankas svarsto galimybę skirti finansinę baudą savo buvusiai vadovybei, tiesiogiai susijusiai su pažeidimais.

"Lloyds Banking Group" - jau septinta stambaus kapitalo finansinė organizacija, kuri susitarė su britų ir JAV valdžia dėl pretenzijų, susijusių su LIBOR manipuliavimu, sureguliavimo.

2012 m. vasarą kitas stambaus kapitalo britų bankas -"Barclays" - sutiko sumokėti 453 mln. dolerių baudą (1,16 mlrd. Lt), o 2013 m. pradžioje "Royal Bank of Scotland" sumokėjo 612 mln. dolerių (1,57 mlrd. Lt) už bylos, iškeltos dėl analogiškų kaltinimų, nutraukimą.

"Lloyds Banking Group" 2008-2009 m. iš valstybės gavo nemažą paramą. Dabar valstybei priklauso 25 proc. banko akcijų.

LIBOR ir EURIBOR atspindi vidutinę palūkanų normą, kurią bankai moka išduodami vienas kitam paskolas. Šios palūkanų normos laikomos baziniu dydžiu nustatant paskolų palūkanų normas visame pasaulyje, ateities sandoriams sudaryti ir kitiems tikslams. Manipuliavimas šiais rodikliais, panaudojant finansinius instrumentus, leidžia brokeriams uždirbti papildomo pelno.