Apie naujos trikotažo bendrovės vadovės paskyrimą Vilniaus vertybinių popierių birža per informacinę sistemą paskelbė antradienį.

Ekonominį išsilavinimą turinti 49 metų R. Sajienė "Utenos trikotažo" generaline direktore SBA ir "Utenos trikotažo" valdybos posėdyje paskirta pirmadienį. Jame iš šių pareigų ir "Utenos trikotažo" valdybos narės pareigų pačios prašymu atleista ilgametė Utenos įmonės vadovė Nijolė Dumbliauskienė, kurioje ji dirbo nuo 1968 metų, o generalinės direktorės pareigas užėmė nuo 1990 metų.

Neoficialiomis žiniomis, ji kurs savo privatų verslą, o iš "Utenos trikotažo" pasitraukė nesutapus bendrovės savininkų ir jos požiūriams į įmonės plėtrą bei tolesnės veiklos perspektyvas. Pati N. Dumbliauskienė savo artimiausių planų nekomentuoja.

Turėtą "Utenos trikotažo" 7,36 proc. akcijų paketą SBA koncernui N. Dumbliauskienė už 7,3 mln. litų pardavė šių metų kovą. Tuomet Kauno koncernas padidino valdytą paketą iki 53,84 proc.

Vis dėlto "Utenos trikotažo" valdybos pirmininkas ir SBA prezidentas Arūnas Martinkevičius N. Dumbliauskienę vertina kaip vieną geriausių vadovių Lietuvoje. Pasak jo, šiandieninius įmonės rezultatus didele dalimi lėmė ir jos ilgametis darbas.

SBA koncerne R. Sajienė dirba nuo 1992 metų - ji buvo plėtros ir ekonomikos direktorė, pastaruoju metu SBA aprangos įmonių valdymo viceprezidentė, valdybos narė. Šias pareigas SBA ji užims ir toliau bei liks koncerno valdyboje.

"Jaučiu didelį įsipareigojimą ir atsakomybę. Įmonė - viena geriausių ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, turi gerą vardą bei profesionalią komandą", - teigė R. Sajienė. Ji patvirtino, kad pagrindinis tikslas - išlaikyti esamus partnerius bei klientus ir surasti naujų rinkų.

"Utenos trikotažas" pagrindinę produkcijos dalį parduoda Europos Sąjungos rinkoje, į kurią eksportuojama apie 92 proc. gaminių, o Lietuvoje pardavimai pastaraisiais metais mažėja. Įmonė dalį gamybos jau yra perkėlusi į Ukrainą, kur perka siuvimo paslaugas, o dalį tekstilės paslaugų planuoja kitąmet teikti ir Baltarusijos fabrikams.

Šiuo metu bendrovėje dirba 1250 žmonių, o papildomai samdoma dar 20-25 smulkūs gamintojai, kurie pagal Utenos įmonės užsakymus darbo suteikia maždaug 700-800 darbuotojų.

Per pirmąjį šių metų pusmetį "Utenos trikotažo" įmonių grupė uždirbo 7,75 mln. litų konsoliduoto neaudituoto grynojo pelno, arba 17,2 proc. daugiau nei tuo pat metu pernai (6,611 mln. litų). Grupei priklauso "Utenos trikotažo" valdoma "Šatrija" bei "Utenos trikotažo prekyba", taip pat Kaune esanti "Gotija".

Konsoliduota grupės įmonių apyvarta pirmąjį 2004 metų pusmetį sudarė 91,597 mln. litų - buvo 3,5 proc. didesnė nei pernai tuo pat metu (88,516 mln. litų).

Šiemet "Utenos trikotažo" grupė planuoja parduoti produkcijos už 193 mln. litų, arba 6,7 proc. daugiau nei 2003 metais (180,855 mln. litų), ir uždirbti 15,9 mln. litų grynojo pelno - penktadaliu daugiau (2003 m. gavo 13,162 mln. litų). Vien "Utenos trikotažas" šiemet planuoja pasiekti 140 mln. litų apyvartą ir gauti 20 mln. litų ikimokestinio pelno. Dabar įmonė gamina sudėtingesnę, daugiau pridėtinės vertės bei aukštos kvalifikacijos reikalaujančią produkciją.

"Utenos trikotažo" akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje. Pirmadienį jų rinkos kaina buvo 8,80 lito, bendrovės kapitalizacija siekė 174,5 mln.litų.

SBA šiuo metu valdo 13 įmonių, jose dirba beveik 6 tūkst. darbuotojų. Pagrindiniai veiklos prioritetai - baldų ir tekstilės gamyba bei mažmeninė prekyba. Jam dar priklauso "Klaipėdos baldai", "Šilutės baldai", mažmeninės prekybos tinklai "SBA baldai" ir "Utenos trikotažo prekyba". Koncernui priklausančių įmonių pardavimai per pirmąjį šių metų pusmetį sudarė 340,447 mln. litų - buvo 35,7 proc. didesni nei pernai per tą patį laikotarpį (250,824 mln. litų).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją