Siekdama operatyviai reaguoti ir keistis informacija su verslu, URM steigia Lietuvos veiksmų Kinijos ekonominiam spaudimui atremti darbo grupę, kuri analizuos ir vertins informaciją apie Lietuvos verslui taikomas ekonominio spaudimo priemones, ir siūlys pagalbos Lietuvos verslui veiksmus.

Penktadienį, gruodžio 10 dieną, taip pat pradeda veikti URM karštoji linija. Lietuvos įmonės, susiduriančios su Kinijos ekonominiu spaudimu, kviečiamos darbo valandomis kreiptis telefonu 8 616 95910 arba el. paštu prekybosbarjerai@urm.lt.

Lietuvos verslui bus teikiama informacija bei rekomendacijos dėl iškilusių prekybos su Kinija problemų. URM prašo įmonių pateikti kaip galima konkretesnę informaciją apie Kinijos muitinės ir kitų institucijų taikomus ribojimus lietuviškiems kroviniams.

Pasitarimo dalyviai taip pat buvo supažindinti su Lietuvos valstybės institucijų veiksmais tarptautiniu mastu sprendžiant kilusias problemas.

URM informavo, kad kontaktuojama su Europos Komisija (EK) dėl reakcijos ES lygiu į Kinijos veiksmus, taip pat Kinijos ekonominio spaudimo Lietuvai klausimas iškeltas Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)