Šios arenos koncepciją kūrė žymiausi pasaulio sporto ir pramogų kompleksų kūrėjai - tarptautinė architektų kompanija "Stadium Consultants International" (SCI), veikianti kaip "Brisbin Brook Beynon" architektų grupės padalinys.

"Esu įsitikinęs, kad naujos kartos arena taps reprezentacine Lietuvos vieta, o kartu ir viso regiono žmonių traukos centru", - sakė SCI vyriausias architektas ir "Brisbin Brook Beynon" steigėjas Murray Beynonas (Murėjus Beinonas). Anot jo, pastatyta universali arena Vilniuje savo modernumu prilygs žymiausioms pasaulio arenoms. Vilniaus universali arena įsikurs trijų rajonų - Baltupių, Šeškinės ir Žirmūnų - sandūroje. Kelių lygių arenoje bus įrengta per 10 tūkst. sėdimų vietų žiūrovams. Daugiau nei 20 tūkst. kvadratinių metrų ploto užimančioje arenoje suprojektuota judanti scena bei lengvai transformuojamos tribūnos.

Vilniaus pramogų parke besikuriančios arenos generalinis direktorius Artūras Kliukevičius teigė, kad ji išsiskirs ir pažangiausiomis komunikacijos bei informacinėmis technologijomis - aukščiausio lygio standartus atitinkančia akustika bei apšvietimu. Naujosios arenos privalumai suteiks Lietuvai gerokai daugiau galimybių laimėti 2007 metų Europos vyrų krepšinio čempionato rengėjų konkursą.

"Arenos patalpos bus pritaikytos ne tik aukščiausio lygio pramogų ar sporto žvaigždėms, bet ir estetinės išvaizdos, švaros ir saugumo jausmo išsiilgusiems renginių lankytojams", - mano jis. Planuojama, kad naujoje arenoje bus įrengta daugiau nei 40 privačių VIP ložių su tiesiai į areną atsiveriančiu vaizdu. Speciali aptarnavimo politika, taikoma VIP ložių svečiams, suteiks jiems galimybę stebėti renginius privačioje aplinkoje ir taip pabrėžti savo išskirtinumą.

SCI yra viena iš garsiausių architektų kompanijų pasaulyje, parengusi ir įgyvendinusi daugybę projektų JAV, Europoje bei Azijoje. Tarp jų NBA ir NHL arenos, "Hartwall Arena" Helsinkyje, Hamburgo "Colorline Arena" bei Niujorko "Madison Square Garden", Notingemo ledo centras, "Air Canada" centras, Los Andželo "Musicdome", Toronto "Skydome" bei daugelį kitų sporto ir pramogų kompleksų bei stadionų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją