Informacija apie tai išsiųsta į Federalinę muitinės tarnybą ir „Rospotrebnadzor“ valdybas, informuoja newsru.com.

Kaip pranešė sanitarijos priežiūros tarnyba, tiriant ukrainietiškus sūrio gaminius (produktą sumuštiniams, pusfabrikatį produktą sumuštiniams ir kt.) „rasta daug pažeidimų vartotojų teisių gynybos srityje ir žmonių sanitarinės-epidemiologinės gerovės srityje“.

„Tiriant produktą sumuštiniams „Kupečeskij“ rasta gyvulinės kilmės riebalų, nors gamintojai deklaruoja, kad produkte pieno riebalai 100-u proc. pakeisti augaliniais riebalais. Margarino pagrindo produktas „Stolovyj“ neatitiko transizomerų prisotintų riebalų rūgščių reikalavimų normatyvų“, – tikslinama žinybos pranešime.

„Rospotrebnadzor“ ar Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos „Roschelchoznadzor“ ne pirmą kartą uždraudžia įvežti maisto produktus iš Ukrainos.

„Rospotrebnadzor“ rado ukrainietiškų sūrio produktų gamybos pažeidimų ir nuo 2014 m. spalio 14 d. uždraudė juos įvežti į Rusiją. Rugsėjo pradžioje žinyba pranešė, jog uždraudžia įvežti į Rusiją ukrainietiškus konditerijos gaminius.

Liepos 28 d. Maskva uždraudė importuoti iš Ukrainos pieną ir pieno produktus. Dar anksčiau buvo uždrausta importuoti į Rusiją bulves iš visų Ukrainos įmonių dėl kenkėjų – auksinio bulvinio nematodo, kiaulieną – dėl afrikinio kiaulių maro grėsmės.

Be to, vasarą „Rospotrebnadzor“ uždraudė įvežti iš Ukrainos sultis, stipriuosius alkoholinius gėrimus, alų ir alaus gėrimus, gaminamus kelių Ukrainos įmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)