„Į tarptautinių karo rėmėjų sąrašą įtraukta pirmaujanti Danijos akmens vatos produktų gamintoja. Po Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą, bendrovė sąmoningai nusprendė likti Rusijos rinkoje. Per tarpininkus bendrovės gaminiai parduodami Rusijos valstybinėms įmonėms, visų pirma Rusijos gynybos ministerijos užsakymu“, – sakoma pranešime.

2022 metų balandžio mėnesį bendrovė „Rockwool“ paskelbė, kad tęs veiklą Rusijoje.

Bendrovės gaminiai naudojami šiltinimui, garso izoliacijai ir priešgaisrinei apsaugai, jie skirti visų tipų pastatams ir konstrukcijoms, taip pat pramoninei įrangai ir net laivų statybai.

NACP duomenimis, „Rockwool“ gaminiai buvo naudojami statant ir remontuojant Rusijos karinio jūrų laivyno laivus – Juodosios jūros laivyno Sevastopolyje, Baltijos laivyno, Šiaurės laivyno Murmanske ir Ramiojo vandenyno laivyno laivų remontui.

Informacija apie tokias sutartis pateikiama nuo 2014 iki 2021 metų. Per metus nuo Krymo aneksijos „Rockwool“ tiekė izoliacines medžiagas mažiausiai 31 Rusijos karinio jūrų laivyno laivui ir povandeniniam laivui, įskaitant kreiserius, eskadrinius minininkus, branduolinius povandeninius laivus, fregatas, puolamuosius laivus–amfibijas, minų tralerius ir žvalgybos laivus.

Nustatyta, kad tarp „Rockwool“ distributorių ir Rusijos gynybos ministerijos buvo sudarytos mažiausiai 52 sutartys, kurių vertė viršijo 329 mln. rublių (44 mln. eurų).

„Rockwool“ Rusijoje veikia nuo 1995 metų ir turi keturias gamyklas (Balašichoje, Maskvos srityje, Vyborge, Leningrado srityje, Troicke, Čeliabinsko srityje, ir Alabugoje, Tatarstano Respublikoje).
Įmonėje Rusijoje dirba 1 200 žmonių, tai sudaro apie 10 proc. visų įmonės darbuotojų.

Rusijoje „Rockwool“ atstovauja 4 bendrovės, jos 2022 metais bendrai gavo apie 451 mln. dolerių pajamų ir į valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip 17 mln. dolerių pelno mokesčio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją