Norvegiško kapitalo įmonė Lietuvoje buvo įkurta prieš 11 metų. Savo gamybai norvegai ieškojo tinkamos šalies, o apsvarstę tokius variantus kaip Latvija, Lenkija, apsisprendė – gamyklą steigs Lietuvoje. Įmonės Lietuvoje direktorius N. Mašalas teigė, kad šaliai šias rungtynes pavyko laimėti dėl strategiškai geros logistikos bei VšĮ „Investuok Lietuvoje“ pastangų.

Apie 90 proc. produkcijos, kurią gamina daugiau nei 200 ukmergiškių, iškeliauja į užsienį. Didžioji dalis – į Norvegiją, Švediją, Daniją. Tuo metu žaliava – metalas į Lietuvą keliauja iš Lenkijos.

„Esame metalinių produktų subtiekėjai. Neturime savo produktų – tiesiog tiekiame detales pagal klientų reikalavimus“, - žurnalistus į gamyklą įsileidęs kalbėjo įmonės vadovas.

Direktorius planuoja, kad šiais metais įmonei turėtų pavykti pasiekti 21 mln. eurų apyvartą. Gamyklos ir administracijos darbuotojai įsikūrę apie 10 kv. m užimančiose patalpose. Skelbiama, kad per dešimtmetį norvegų investicijos į Ukmergės regioną siekė apie 25 mln. Lt.

Pasak įmonės vadovo, gamyboje dirba vien ukmergiškiai, o štai administracijoje – vietinių darbuotojų tik apie pusė. Visi kiti kas rytą į darbą keliauja iš Vilniaus, Kauno, Utenos ar Panevėžio.

Nors pasaulyje verslininkų lūkesčiai dėl ekonomikos neapibrėžtumo tampa vis pesimistiškesni, N. Mašalas nusiteikęs optimistiškai. Kitais metais planuojamas 10-15 proc. augimas.

„Augimus stengiamės įgyvendinti su jau esamais klientais, bet per metus atsiranda ir 1-3 nauji partneriai”, - teigė jis.

Apžvelgdamas įmonės planus direktorius žada kitais metais didinti ir gamybos darbuotojų darbo užmokesčio fondą.

Metalo dirbinių gamykla "Stansefabrikken"
„Bet tai siejame ne su euro įvedimu, o norime būti užtikrinti, kad gamyboje turėsime aukštesnės klasės specialistus ir jie liks dirbti. Naujam žmogui apmokyti reikia 1,5-4 mėnesių priklausomai nuo technologijų sudėtingumo. Mums pakankamai prabangus dalykas juos dažnai keisti“, - aiškino įmonės vadovas.

Tehchnologinę įrangą įvaldę ukmergiškiai gamykloje gamina metalinius rėmus rogutėms, elektros, pašto dėžučių, parduotuvių įrangos, televizorių detales. Taip pat produkcija tiekiama lėktuvų variklių gamybai, elektriniams šildytuvams, archyvavimo sistemoms.

„Šiais metais buvome suplanavę konservatyvų biudžetą, bet kai kurie klientai buvo labai produktyvūs ir turėjo sėkmingus metus, todėl planuotą biudžetą viršysime apie 30 proc., o dėl augimo investicijos sieks apie 1 mln. eurų“, - atviravo „Stansefabrikken“ vadovas.

Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) duomenimis, norvegų kapitalo įmonė yra gavusi beveik 3,9 mln. Lt paramą projektui didinti tarptautinį konkurencingumą, diegiant modernias ir aukšto našumo lakštinio metalo apdirbimo technologijas. Bendra investicijų suma siekia beveik 10 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)