„Ją (vidaus sandorių sistemą – BNS) turėsime peržiūrėti kaip minimum – ar peržiūrėti radikaliai, jos atsisakant, ar peržiūrėti ją į didesnio, aiškesnio reguliavimo pusę. Aš norėčiau pradėti nuo aiškesnio, detalesnio reglamentavimo, o jeigu matome, kad vistiek tuo naudojamasi nepagrįstai, tada, matyt, reikės galvoti apie visišką naikinimą“, – BNS Seime trečiadienį sakė M. Sinkevičius.

Jo teigimu, šiuo metu vidaus sandorių sistema naudojamasi pernelyg dažnai, siekiant specialiai apeiti viešuosiuos pirkimus.

Pasak M. Sinkevičiaus, atlikti konkretų vidaus sandorį įmonei leisti turėtų ne tik Viešųjų pirkimų tarnyba, bet ir kita institucija, pavyzdžiui, Konkurencijos taryba.

„Aš galvoju, kad galbūt nereikėtų eiti tuo radikaliu keliu, nebent Viešųjų pirkimų tarnyba, Specialiųjų tyrimų tarnyba išsakys kitokią nuomonę. Aš jų nuomonės dar dėl šito punkto nežinau“, – teigė ministras.

Komentuodamas Viešųjų pirkimų tarnybos ir Specialiųjų tyrimų tarnybos poziciją, jog vidaus sandorių praktiką reikia naikinti, M. Sinkevičius sakė: „Aš galvoju, kad galbūt reikėtų pasižiūrėti, kaip sureguliuoti dar šitą dalyką, ir jeigu juos sureguliuoti objektyviai, Viešųjų pirkimų tarnyba ir Specialiųjų tyrimų tarnyba sakytų, kad neįmanoma, (...) tada, matyt, kad reikia galvoti apie panaikinimą šitos išimties“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis sako, kad vidaus sandorių praktikos turi būti atsisakyta, nes ji sudaro prielaidas korupcijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)