Kas penktas gyventojas savo giminaičiui ar draugui padėjo finansiškai, kai buvo prašoma pinigų operacijai ar vaistams įsigyti. Taip pat itin dažnai žmonėms tenka skolintis netekus darbo ar įvykus skaudžiai nelaimei, laidotuvėms.

Ekspertai pastebi, kad nors giminaičiai būna dosnesni, dažniausiai skolinamos sumos nėra didelės. Kas dešimtas gyventojas draugui ar šeimos nariui skolina, kad šis susimokėtų mokesčius už butą arba skoloms padengti.

Tyrimo duomenimis, finansiškai pati sunkiausia žmonėms būna paskutinė mėnesio savaitė, būtent tada trečdaliu išauga smulkių paskolų poreikis. Finansų ekspertai pataria, kad norint išvengti nenumatytų atvejų, vertėtų sudaryti asmeninį biudžetą.

Lietuviai giminaičiams ar draugams dažniausiai pinigų skolina medicininėms išlaidoms (19 proc.). 13 proc. paskolino lėšų, kai artimas žmogus niekur nedirbo, o keliais procentiniais punktais mažiau, kai reikėjo pinigų įvykus skaudžiai nelaimei, laidotuvėms.

Kas dešimtas lietuvis skolino giminaičiui ar draugui tam, kad šis susimokėtų mokesčius už butą, beveik 9 proc. lietuvių – turimai skolai padengti. Dažniausiai lėšų lietuviai pristinga per paskutiniąją mėnesio dekadą – 21-30 dienomis.