Daugiau nei penktadalis (21 proc.) respondentų nurodė, kad kilus teisinėms problemoms jas spręsti imasi savarankiškai, rodo teisinių paslaugų bendrovės „Fondia“ inicijuota verslo įmonių apklausa. Dar beveik tiek pat verslo atstovų tokiose situacijose kreipiasi į organizacijos viduje dirbančius teisės specialistus.

„Kreiptis į išorinius teisininkus didelė dalis verslo įmonių vengia dėl egzistuojančių stereotipų, kad visos teisinės paslaugos ir konsultacijos yra brangios. Paprašyti išskirti savybes, su kuriomis jiems asocijuojasi teisės paslaugos, absoliučiai didžiausia dalis – 50 proc. apklaustųjų – nurodė aukštą kainą. Be to, penktadalis respondentų teigia, kad dirbant su teisininkais dažnai trūksta konkrečios informacijos, kokia bus galutinė jų paslaugų kaina, tiek pat yra manančių, kad teisinių paslaugų pirkimas yra sudėtingas procesas“, – pranešime cituojama įmonės vadovė Lietuvoje Jurgita Vaičiulionienė.

Anot jos, tyrimas rodo, kad Lietuvos verslas į išorinius teisės konsultantus vis dar žvelgia konservatyviai ir klijuoja daug etikečių. Ketvirtadalis įmonių šią sritį apibūdina kaip „tradicinę“, 22 proc. nurodo, kad ji yra „uždara“ ir menkai veikiama išorės veiksnių. Tiek pat respondentų abejoja dėl išorinių teisės paslaugų vertės – jie nurodė, kad teisininkai ne visuomet suvokia verslo poreikius.

Per pastaruosius dvejus metus išorinių verslo teisės konsultantų paslaugomis naudojosi kiek daugiau nei pusė įmonių (53 proc.). Dažniausiai verslininkus kreiptis į teisininkus paskatina pokyčiai – nauji teisės aktai, veiklos keitimas, verslo plėtra vietos rinkoje ar žengimas į užsienį, įmonių pardavimas ar sujungimas, taip pat iškilusios problemos, pvz. konfliktai su partneriais ar darbuotojais.

Apklausą „Fondia“ užsakymu balandį atliko tyrimų bendrovė „Rait“. Jos metu apklausta 200 Lietuvos verslo įmonių aukščiausio lygio vadovų bei teisininkų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją