SEB banko personalo vadovės Kristinos Astrauskienės teigimu, Z kartos atstovai siekia karjeros ir ieško savo profesinio kelio, todėl jų susidomėjimas praktikos galimybėmis išaugęs.

„(...) Pagal SEB banko praktikos programą „Jaunimo laboratorija“ kasmet sulaukiame vis daugiau kandidatų. Šiemet jų buvo daugiau negu 500 – beveik 40 proc. daugiau negu pernai. Pastebėjome, kad praktika jaunuoliams tampa tolesnės karjeros atspirties tašku“, – sakė K. Astrauskienė.

Ji akcentuoja, kad jaunuoliai beveik pusę praktikos laiko skiria inovatyviai ir kūrybinei veiklai: dalyvauja kūrybinėse dirbtuvėse, idėjų generavimo sesijose ir susitikimuose su įvairių sričių specialistais. Likusį laiką praktikantai dirba viename iš banko padalinių, bendradarbiauja ir mokosi iš patyrusių darbuotojų, susipažįsta su inovacijų diegimo kultūra banke kultūra ir gali universitete įgytas teorines žinias pritaikyti praktikoje.

Tyrime dalyvavę jauni Lietuvos gyventojai nurodė, kad praktikos metu jiems svarbu gauti profesinės patirties (81 proc.), sužinoti apie būsimą profesiją (57 proc.) ir pasitikrinti, ar pasirinko sau tinkamą karjeros kryptį (42 proc.).

K. Astrauskienė priduria, kad, nors atlyginimas nėra svarbiausias aspektas renkantis praktikos vietą (jis rūpi mažiau negu dešimtadaliui praktikantų), tai yra vienas iš skatinamųjų veiksnių priimant sprendimą, kur atlikti praktiką. SEB bankas „Jaunimo laboratorijoje“ praktiką atliekantiems studentams moka 1 000 eurų bruto mėnesinį užmokestį.

Lietuvoje dar nėra įprasta, kad už praktiką būtų mokama: 72 proc. tyrimo dalyvių sako, kad negavo atlygio už savo darbą praktikos metu.

SEB banko užsakymu tyrimą šių metų balandžio mėnesį atliko bendrovė „Norstat LT“. Apklausoje internetu dalyvavo 500 18–29 metų Lietuvos gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją