Mokslininkai susistemino visas veiklos sferas ir gebėjimus, kur robotai nusileidžia žmogui arba jį lenkia, ir tuo remiantis jiems pavyko parengti atitinkamą įvertinimą.

Pavojus gali iškilti toms profesijoms, kurios yra susijusios su prekių ir paslaugų teikimu, rankiniu informacijos įvedimu. Robotai galės pakeisti prekybos agentus, virėjus, barmenus ir netgi modelius.

Tačiau automatizavimas nekelia grėsmės tokioms profesijoms kaip terapeutas, asmeninis treneris, mokytojas, taip pat kitokių veiklos sferų atstovams, iš kurių reikalaujamas kūrybinis požiūris, verslo įgūdžiai ir socialinių procesų suvokimas.

Turėtų išlikti ir vadybininkų bei slaugių poreikis, bent jau tol, kol mokslininkai neišsiaiškins, kaip robotai galėtų atkurti sudėtingas emocijas.

Kiek anksčiau Japonijos prekyboje pasirodė robotas „Pepper", kuris moka atpažinti žmogiškąsias emocijas ir į jas reaguoti, o Kinijos informacinių technologijų milžinės „Foxcom" ir „Alibaba Group" pranešė apie planuojamas investicijas į šių robotų gamintoją.