„2021 m. vasaros pradžios prognozės suteikia optimizmo dėl turizmo ir TUI“, – sakoma kompanijos vadovo Fritzo Jousseno pranešime, kuriame priduriama, kad prognozės šiuo metu yra „kur kas geresnės“ nei pandemijos pradžioje 2020 m.

Vokiečių kompanija teigė, kad didėjantis vakcinacijos nuo COVID-19 mastas sudarys sąlygas „Europoje saugiai atnaujinti turizmą.“

Bendrovė pridūrė, kad ateinančiai vasarai iki šiol sulaukė 2,6 mln. rezervacijų, kurių skaičius „nuo balandžio padvigubėjo“. Pasak TUI, populiariausios kryptys buvo Graikija ir Balearų salos.
Nepaisant to, rezervacijų skaičius išlieka 69 proc. mažesnis nei 2019 metais.

Kadangi dėl pandemijos daug kur kaip įprasta negalėjo veikti viešbučiai, kruiziniai laivai ir kitos turizmo sektoriaus sritys, TUI pandemija paveikė itin smarkiai.

Po to, kai per 2020 m. patyrė precedento neturinčių 3,1 mlrd. eurų nuostolių, grupė trečiadienį atskleidė, kad šių metų pradžioje patyrė dar vieną finansinį smūgį.

TUI teigė, kad per pirmą savo finansinių metų pusę nuo 2020 m. spalio iki 2021 m. kovo patyrė 1,5 mlrd. eurų grynųjų nuostolių.

Tačiau grupė, kuri sulaukė reikšmingos Vokietijos vyriausybės pagalbos, nurodė, kad šiuo metu turi 1,7 mlrd. eurų grynųjų pinigų ar pinigų ekvivalentų forma.

Sausį TUI akcininkai patvirtino trečią 1,8 mlrd. eurų dydžio vyriausybės pagalbos paketą, į kurį įtraukta galimybė valstybei tapti bendrovės akcininke.

Berlynas iki šiol suteikė krizės paveiktai grupei maždaug 4,3 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)