„Tai visiškai neatitinka tikrovės. Minėtame straipsnyje, beje, kaip ir “Economist” korespondento Edwardo Lukaso publikacijoje, yra cituojamas tik vienas sakinys iš VTD leidinio“, - sakoma VTD pranešime spaudai.

Turizmo depatamentas tvirtina, kad šiame prieš du metus išleistame 16 puslapių leidinyje pristatomi Lietuvos istorijos fragmentai, kultūra, pramogos, kurortai, pajūris, tradicijos, nacionaliniai valgiai.

„Valstybinis turizmo departamentas, priimdamas geranorišką kritiką, yra atviras konstruktyviom idėjoms ir pasiūlymams, kuriant teigiamą Lietuvos turizmo įvaizdį“, - sakoma pranešime.

DELFI primena, kad pirmadienį „Lietuvos rytas“ išspausdino straipsnį, kuriame teigiama, kad savitą įvaizdį užsienyje sukurti bandantis Vilnius galėtų pasisemti patirties iš naktiniu gyvenimu garsėjančio Amsterdamo

„Sutemus ateina laikas viliojančioms pramogoms. Pasirinkimas nemažas – nuo spalvingų varjetė iki originalių striptizų“, – dienraščio straipsnyje buvo cituojama užsienio turistams skirta apie mūsų šalies sostinę.

Šis leidinys buvo dalijamas ir Londone vykusiame simpoziume, skirtame dvejų metų Baltijos šalių narystei NATO ir Europos Sąjungoje paminėti, rašo dienraštis.

Į šį renginį buvo susirinkę Didžiosios Britanijos ir kitų Europos šalių akademinės visuomenės atstovai, politikai. Kai kurie simpoziumo dalyviai iškart nusistebėjo naujuoju Lietuvos sostinės įvaizdžiu.

„The Economist“ grupei priklausantis savaitraštis „European Voice“ išspausdino rašinį apie tokią Vilniaus reklamą, skelbė dienraštis.

„Vienoje irgi yra raudonųjų žibintų kvartalas, tačiau jūs apie tai niekada neišgirsite iš valstybinės Austrijos turizmo agentūros“, – rašė korespondentas Edwardas Lucasas.

Renginio Londone metu užsienio žurnalistas apie šį leidinį kalbėjosi ir su Lietuvos ambasadoriumi Aurimu Taurantu. Britas stebėjosi, kad striptizo klubus reklamuoja ne kokia nors privati reklamos agentūra, o Turizmo departamentas, rašė „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją