65-erių pensininkė iš Austrijos Ursula Corel Jesolo kurorte, netoli Venecijos, iš gatvės prekeivio už 7 eurus (24 Lt) pirko „Louis Vuitton” rankinės kopiją. Tai pamatė pareigūnas, kuris stebėjo gatvės prekeivius su žiūronais ir skyrė moteriai baudą.

Viešbučių savininkai nuogąstauja, kad tokie drakoniški poelgiai atbaidys turistus nuo šio kurorto, todėl sutarė padėti moteriai sumokėti baudą.

„Mes suprantame, ką daro meras, bet tuo pačiu turėtų būti daugiau bendraujama su turistais, aiškinant jiems grėsmes ir įspėjant apie gresiančias baudas, jei bus perkama iš gatvės prekeivių”, - sakė Jesolo viešbučių asociacijos atstovas.

„Mes turėtume atsiprašyti damos iš Austrijos ir užtikrinti, kad (asociacijos) nariai pasiruošę padėti jai sumokėti baudą”, - pridūrė jis.

U.Corel teigė, kad „nusipirko rankinę, nes ji atrodė gražiai ir, žinoma, aš žinojau, kad tai buvo klastotė, tačiau nebuvo jokių įspėjimų, kad darau nusikaltimą.”

Miesto meras Francesco Calzavara mano, kad jei baudos padės suvaldyti tokią prekybą, tai jos turi likti. „Turistai, atvykstantys į Jesolą, turėtų du kartus pagalvoti prieš pirkdami iš gatvės prekeivių”, - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)