Kaip rašo dienraštis „Verslo žinios”, antradienį EURIBOR sudarė 0,39 proc. ir buvo pasiekusios aukščiausią lygį per daugiau nei metus, arba nuo 2012 m. spalio 30 d.

Nuo lapkričio vidurio į viršų šovė ir tarpbankinių paskolų eurais palūkanos EUR LIBOR – padidėjo nuo 0,25 proc. iki 0,35 proc.

Tokie kilimai atsiliepia paskolų turėtojams, nes paskolų su kintama palūkanų norma palūkanos susideda iš EUR LIBOR arba EURIBOR ir banko taikomos maržos.

Kaip dienraščiui komentavo banko DNB Iždo skyriaus vadovas Mantas Gikys, palūkanų pakilimas sietinas su metų pabaigos efektu – daug finansinių institucijų nori parodyti savo balansus šiek tiek geresnius nei paprastai. Taip pat, pasak jo, įtakos turi iš artėjantys finansinio atsparumo testai – bankai nori turėti geresnį kapitalo pakankamumo rodiklį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)