Į Vilniaus savivaldybę kreiptis su prašymu vasario 7 d. leisti mitinguoti prie Seimo ir Vyriausybės nuspręsta pirmadienį vykusiame asociacijos valdybos posėdyje.

„10 tūkst. žmonių turėtų būti tikrai, o paskui pasižiūrėsime. Suvažiuos žmonės iš visos Lietuvos“, - DELFI sakė Z. Sorokienė. Jei savivaldybė neleis mitinguoti prie Seimo ir Vyriausybės, o siūlys savo poziciją išsakyti Kalnų parke ar prie „Siemens“ arenos, turgaus prekeiviai ketina savo teises ginti teisme.

„Jeigu mums mitingui pasiūlys Kalnų parką ar ką kitą, mes tikrai nesutiksime. Mes teismine tvarka ginsime savo teises. (...) Ko bijoti savų žmonių? Net Baltarusijoje, kur režimas, Aleksandras Lukašenka leido mitinguoti pagrindinėje aikštėje“, - stebėjosi asociacijos vadovė.

Pasak Z. Sorokienės, valstybei per brangu žlugdyti verslą politiniais sprendimais. „Per visą šį laikotarpį dar ketiname ieškoti dialogo su Vyriausybe, Seimo frakcijomis, valdančiąja dauguma ir mėgint įrodyti, kad šiandien Vyriausybė nepateikė nė vieno skaičiais paremto argumento, kodėl reikėtų įvesti kasos aparatus. Reikia aiškiai pasakyti, kad tai politinis sprendimas, o jo kitaip neįsivaizduoju kaip kažkieno interesų protegavimo“, - sakė pašnekovė.

DELFI primena, kad prieš savaitę pasitarime Vyriausybė apsisprendė dėl prievolės dengtose turgavietėse, kuriose prekiaujama maisto produktais, turėti kasos aparatus nuo gegužės 1 dienos. Pirmiesiems prekeiviams žadama kompensuoti visą kasos aparato kainą. Tikslią tvarką iki sausio 7 dienos turi parengti Finansų ministerija.

Skaičiuojama, kad kasos aparatus turės nusipirkti maždaug 2-3 tūkst. prekeivių. Finansų ministrės Ingridos Šimonytės teigimu, turgaus prekeiviams tinkami nauji kasos aparatai kainuoja 800-1000 Lt, naudoti – apie 500 Lt.

Žadama, kad kasos aparatų nereikės turėti tiems, kurie į turgų atneš parduoti savo darže užaugintas gėrybes. Tačiau prekeiviai baiminasi, kad ateityje kasos aparatų bus reikalaujama ne tik iš prekiaujančių maistu.


18 val. BTV laidoje „Karštas vakaras" ministro pirmininko patarėjas Virgis Valentinavičius, Artūras Černiauskas, Eduardas Šablinskas, politinių partijų lyderiai

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją