„Jei derybos su Kinija baigsis sėkmingai, „Apple“ ir visų kitų įmonių pardavimai atsigaus“, - interviu televizijai CNN sakė Baltųjų rūmų patarėjų ekonomikos klausimais tarybos pirmininkas K. Hassettas.

K. Hassetto teigimu, Azijos šalių ekonomikos, įskaitant ir Kiniją, strigo jau nuo pavasario, o Kinija dabar pajuto Jungtinių Valstijų įvestų muitų padarinius.

„Azijos ekonomikų lėtėjimas veikia JAV įmonių pajamas, ir tai yra ne tik „Apple“ problema“, - tikino patarėjas, pridurdamas: „Manau, kad yra daugybė Jungtinių Valstijų bendrovių, parduodančių produkciją Kinijoje. Jos turės stebėti savo pajamų mažėjimą šiemet iki tol, kol pasirašysime prekybos sutartį su Kinija.„

„Apple“ trečiadienį įspėjo apie mažą „iPhone“ telefonų paklausą švenčių laikotarpiu. Tai sukėlė nerimą Volstrito investuotojams, kurie tikėjosi palankios metų pradžios po katastrofiško gruodžio išsipardavimo.

Gamybos aktyvumas Europoje ir Azijoje taip pat sulėtėjo dėl JAV ir Kinijos prekybos karo bei mažesnės paklausos daugelyje pasaulio regionų, o tai duoda mažai vilties, kad naujų metų pradžia rinkoms bus palanki.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)