LPK argumentavo, kad lėtėjant ekonomikai tai turėtų naudos ir darbuotojams, kuriems atostoginiai taip sparčiai nemažėtų.

„Šiuo metu ekonomika tiek Lietuvoje, tiek Europoje žengia į recesiją ir ji turi tam tikrą simptomatiką – mažėja užsakymai, leidžiasi kainos (...). Siūlome teisės aktą pakeisti ir jeigu darbuotojas neišdirbo 12 mėnesių, turėtume skaičiuoti atostoginius iš jo dirbto laiko, vidurkį imti. Tai būtų teisinga ir subalansuota“, – teigė LPK viceprezidentas Dalius Gedvilas.

Diskusijų tarybos posėdžio metu buvo pasiūlyta LPK siūlymo klausimą pateikti Darbo santykių komisijai, tačiau tam nepritarė profesinių sąjungų atstovai. Protokole dėl minėto siūlymo buvo užfiksuotos „skirtingos nuomonės“.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) vadovė Inga Ruginienė tvirtino, kad minėtą klausimą galima išspręsti dvišalių santykių būdu.

„Manau, kad šį klausimą gali išspręsti dvišalių santykių būdu, kalbant apie kolektyvinius susitarimus. (...) Nematau kodėl tą turime svarstyti Darbo santykių komisijoje ir jeigu reikia kažką mums apsvarstyti daugiau, plačiau, tai turime dvišalį formatą“, – sakė I. Ruginienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją