Gruodžio 11 d. maršrutą Vilnius-Kaunas-Varšuva-Krokuva pristatę „Lietuvos geležinkeliai“ šių reisų keleivius jau skaičiuoja šimtais.

Kaip Delfi informavo „Lietuvos geležinkelių“ keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ atstovė Kotryna Dzikaraitė, per mėnesį traukiniu iki Varšuvos keliavo beveik 600 keleivių.

Tačiau retas traukinio keleivis perka bilietą tik iki Suvalkų – tarp lietuvių populiarų apsipirkimo miestą. „LTG Link“ duomenimis, tokių žmonių kol kas buvo tik 16, jie sudarė vos 1,5 proc. visų šio tarptautinio maršruto keleivių.

Kelionė iki Suvalkų į vieną pusę kainuoja 16 eurų, iki Varšuvos – 25 eurus, iki Krokuvos – 30 eurų.

Gali būti, kad nuo kelionės apsipirkti traukiniu lietuvius atbaido faktas, kad tokią išvyką reikėtų labai susiplanuoti, kadangi traukiniu tą pačią dieną ir nuvykti į Suvalkus, ir iš jų grįžti nepavyktų. 12.10 val. iš Vilniaus išvažiuojantis traukinys Suvalkus pasiekia 14.58 val., o iš Suvalkų į Vilnių pajuda anksčiau – 12.56 val., tad reikėtų arba likti Lenkijoje nakvoti, arba ieškoti kitų kelionės namo galimybių.

Bilietą kompensuotų vienas pirkinys

Vis dėlto Arūnas Vizickas, kainų lyginimo portalo „Pricer.lt“ vadovas, Delfi sako, kad vertinant vien traukinio bilieto kainą, kelionė į Suvalkų prekybos centrus galėtų atsipirkti.

„Viskas priklauso nuo to, ką žmonės planuoja pirkti. Jei kalbėtume, pavyzdžiui, apie žaislus, tai Lenkijoje yra prekių, kainuojančių 50 eurų, kai Lietuvoje kainos siekia 100 eurų. Taigi jau vienas toks pirkinys kompensuotų traukinio bilietų kainą“, – skaičiuoja A. Vizickas.

Arūnas Vizickas

Todėl, jo teigimu, nusprendus traukiniu vykti į Lenkiją apsipirkti, reikėtų gerai susiplanuoti pirkinius. Vargu, ar tokia kelionė apsimokėtų vien dėl maisto produktų, be to, su gausiais pirkinių krepšiais būtų nepatogu eiti į stotį, laukti traukinio ir paskui jame ieškoti vietos viskam susikrauti.

Vis dėlto A. Vizickas pažymi, kad tai, jog traukiniu tą pačią dieną grįžti nepavyks, nebūtinai yra trūkumas, kadangi nemaža dalis į Lenkiją vykstančių lietuvių apsipirkimą derina su pramogomis.

„Aš pats nuvykęs į Lenkiją mačiau nemažai lietuvių, kurie ne tik apsipirkinėja, bet ir pramogauja – kelioms dienoms apsistoja viešbučiuose, eina į SPA centrus, susiranda kitokių veiklų“, – teigia pašnekovas.

Tad, anot jo, traukinys į Lenkiją yra sveikintinas dalykas, nors dar geriau būtų, jei pačios prekės į Lietuvą atvyktų lenkiškomis kainomis.

Kursuoja kiekvieną dieną

Delfi primena, kad traukiniai tarp Lietuvos ir Lenkijos kasdien kursuoja maršrutu Vilnius–Kaunas–Varšuva–Krokuva. „LTG Link" traukinys iš Vilniaus vyksta per Kauną į Mockavą, kur keleiviai kviečiami persėsti į Lenkijos bendrovės traukinį ir tęsti kelionę į pasirinktą Lenkijos miestą.

Bendrovės duomenimis, dažniausiai klientai renkasi vykti į Varšuvą, dar pusė tiek – į Krokuvą, o populiariausios yra 3-4 dienų pirmyn-atgal kelionės.

Keliaujantiems tarptautiniu maršrutu primenama su savimi turėti asmens tapatybės dokumentus. Abiejų šalių traukiniuose kiekviename traukinio vagone yra tualetai ir elektros lizdai. Lietuvos teritorijoje galima naudotis nemokamu Wi-Fi interneto ryšiu, klientams siūloma įsigyti užkandžių ir gėrimų.

Iš Vilniaus traukinys išvyksta 12 val. 10 min., iš Kauno – 13 val. 20 min. Į Varšuvos centrinę stotį traukinys vietos laiku atvyksta 20 val. 13 min., į Krokuvos – 23 val. 39 min. Iš Krokuvos į Vilnių traukinys kiekvieną dieną išvyksta 4 val. 01 min., iš Varšuvos – 07 val. 35 min. Šis traukinys Kauną pasiekia 16 val. 25 min, o Vilnių – 17 val. 34 min. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)