Jungtinės Valstijos apie sankcijas „Rusal“ paskelbė balandžio 6 dieną. Vašingtonas uždraudė su JAV sąsajų turintiems prekybininkams toliau pirkti „Rusal“ produkciją, todėl aliuminio kainos pašoko iki aukščiausio taško per pastaruosius septynerius metus.

„Rusal“ ketvirtadienį paskelbė, kad vos kovo 23-iąją generaline bendrovės direktore tapusi Aleksandra Bouriko iš savo užimamų pareigų pasitraukė, o jos vietą laikinai užėmė aliuminio padaliniui vadovaujantis Jevgenijus Nikitinas.

Honkongo akcijų biržoje pateiktoje dokumentacijoje taip pat nurodoma, kad iš „Rusal“ valdybos pasitraukė ir vykdomieji direktoriai Vladislavas Solovjovas, Siegfriedas Wolfas, taip pat nevykdomieji direktoriai Maksimas Sokovas, Dimitrijus Afanasjevas, Gulzhana Moldazhanova, Olga Maškovskaja ir Jekaterina Nikitina. Jų prašymai atsistatydinti įsigalios nuo birželio 28 dienos.

JAV iždo departamentas amerikiečių klientams davė iki spalio 23 dienos nutraukti visus savo verslo ryšius su „Rusal“. Departamentas taip pat pridėjo svarstysiąs galimybę panaikinti sankcijas bendrovei, jei valdžios joje atsisakys artimus ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu palaikantis oligarchas Olegas Deripaska.

Gegužės 18 dieną kontrolinį „Rusal“ akcijų paketą turinti energetikos grupė „En+ Group“ paskelbė, kad O. Deripaska pasitraukė iš „Rusal“ direktorių valdybos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)