Kaip nurodoma asociacijos pranešime, pasitraukti iš asociacijos Tarybos verslininką privertė laiko stoka.

Naują Tarybos narį 2015 metų pavasarį rinks visuotinis asociacijos narių susirinkimas, o pirmininką – asociacijos Taryba.

„Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę prisidėti prie reikšmingų procesų šilumos ūkyje. Svarbiausi pasiekimai – išsaugota ir renovuota centralizuoto šilumos tiekimo sistema ir išplėstas biokuro vartojimas, kuris mažina šilumos kainas ir didina valstybės energetinę nepriklausomybę“, – teigė A. Janukonis.

A. Janukonis visą dėmesį skirs įmonių grupės „Icor“, kuriai tiesiogiai vadovauja, veiklos plėtrai užsienyje.

„Įmonių grupės planuose – ambicinga plėtra tiek kaimyninių, tiek atokesnių Europos šalių rinkose“, – pranešime cituojamas A. Janukonis.

Šiuo metu „Icor“ grupės įmonėse Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje, Ispanijoje ir Rusijoje dirba daugiau nei 6,5 tūkstančio darbuotojų.

Primename, kad A. Janukonis figuruoja kaip įtariamasis ikiteisminiame tyrime dėl „Vilniaus energijos“ ir „Litesko“ buvusių ir esamų vadovų.

Įtariamaisiais šioje byloje įvardinami „Icor“ akcininkas A. Janukonis, „Dalkia“ atstovas Jeanas Pierre'as Sacreste'as, vienas iš „Vilniaus energijos“ vadovų Linas Samuolis.

FNTT nurodo, jog įtariama, kad neteisėtai manipuliuojant dujų įsigijimo kainomis buvo padaryta daugiau nei 10 mln. litų žala šilumos vartotojams.

A. Janukonis tyrimą vadina kerštu už jo asmeninę poziciją strateginėmis energetikos temomis, kuri neatitinka valdančiųjų politikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)