Sezoninių darbuotojų pritraukimas į kaimo turizmą – sudėtingas


Sezoninių darbuotojų poreikis neaplenkia ir kaimo turizmo sektoriaus, tačiau, anot Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentės Agnės Vaitkuvienės, sezoniniai darbuotojai – labai skaudi tema kaimo turizmui.

„Mes tokių atlyginimų, kaip mieste, negalime pasiūlyti svetingumo verslo darbuotojams. Dažniausiai, tai yra vietiniai darbuotojai, kurie galbūt yra mažiau kvalifikuoti, dėl to galbūt kenčia kokybė.

Jeigu sodyba teikia tik apgyvendinimo paslaugas – tai yra šeimos verslas, tad dirba šeima, padeda vaikai, nes intensyvumas didžiausias yra vasarą, o sodybos, kurios teikia maitinimo paslaugas – situacija ten yra sudėtinga. Jeigu vasarą mes turime daug švenčių – vestuvių, krikštynų, įvairių balių – darbuotojų reikia daug, bet žiemą viskas sumažėja ir tų darbuotojų nereikia, tad juos išlaikyti yra sudėtinga, kai nėra darbo“, – dalijosi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)