Viešai pateiktoje informacijoje nurodoma, kad tyrimas pradėtas dėl „Swedbank“ veiksmų atitikties Konkurencijos įstatymo 7 straipsnio reikalavimams.

Įstatymo nurodytas straipsnis skirtas draudimui piktnaudžiauti dominuojančia padėtimi. Jame nurodoma, kad „draudžiama piktnaudžiauti dominuojančia padėtimi atitinkamoje rinkoje atliekant įvarius veiksmus, kurie riboja ar gali riboti konkurenciją, nepagrįstai varžo kitų ūkio subjektų galimybes veikti rinkoje arba pažeidžia vartotojų interesus; tiesioginį ar netiesioginį nesąžiningų kainų arba kitų pirkimo ar pardavimo sąlygų primetimą; panašaus pobūdžio sutartyse nevienodų sąlygų taikymą atskiriems ūkio subjektams, taip sudarant jiems skirtingas konkurencijos sąlygas; sutarties sudarymą, kai kitai sutarties šaliai primetami papildomi įsipareigojimai, kurie pagal komercinį pobūdį ar paskirtį nėra tiesiogiai susiję su sutarties objektu“.

Konkurencijos taryba daugiau detalių apie vykstantį tyrimą nepateikia.

„Informuojame, kad kol tyrimas nėra baigtas, detalesnės informacijos apie jį atskleisti negalime“, –teigiama portalui DELFI atsiųstame atsakyme.

Apie vykstantį tyrimą platesnių komentarų neteikia ir „Swedbank“.

„Konkurencijos taryba informavo „Swedbank“, jog yra pradėtas tyrimas ir paprašė suteikti tyrimui reikalingos informacijos. Bankas šią informaciją ruošia ir ji Konkurencijos tarybai bus pateikta artimiausiu metu. Šiame tyrimo etape daugiau informacijos suteikti neturime galimybių“, – teigia bankas.

DELFI primena, kad pagal 2015 m. rudenį pasirašytą sutartį „Danske bank“ pardavė švedų kapitalo bankui „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės verslą. Vėliau „Swedbank“ įsigijo ir „Danske bank“ lietuviškus pensijų fondus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)