T.Geithneris pažymėjo, kad Tarptautinis valiutos fondas (TVF) panorėjęs gali greitai surinkti lėšų, ir pabrėžė, kad Federalinis atsargų bankas atidarė valiutos apsikeitimo sandorių linijas.

Kai kurios valstybės, tarp jų Japonija, jau pažadėjo prisidėti prie TVF išteklių didinimo, tačiau JAV anksčiau sakė, kad neprašys Kongreso skirti daugiau lėšų TVF, ir nori, kad Europa labiau pasistengtų pati sau padėti.

T. Gethneris pabrėžė, kad valiutos apsikeitimo sandorių linijos, siūlomos Europos centriniam bankui (ECB) ir nacionaliniams Europos valstybių bankams, yra būtinos neleidžiant krizei plisti, nes jos palengvina stresą, kurį patiria bankų sistema.

Jis sakė, kad tik JAV Europai padeda tiesiogiai.

"Kitos valstybės nenori to daryti tiesiogiai, jos pagalbą teikia per TVF ir, žinoma, TVF veiksmai dideliu mastu yra remiami JAV", - teigia T. Geithneris.

"Todėl neteisinga sakyti, kad JAV susilaiko ir stovi nuošaliau. Mes vaidiname esminį vaidmenį bendrose pastangose padedant Europai ir darome tai būdais, kurie Europai dabar yra reikalingiausi", - pažymėjo T. Geithneris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)