„Achema“ BNS penktadienį informavo, jog streikas vyksta, jame dalyvauja vos 13 darbuotojų. Tuo metu profesinės sąjungos atstovai sako, kad streikuojančiųjų yra 96.

„Daugiau jokių pokyčių“, – BNS sakė bendrovės komunikacijos specialistė Jolita Macelytė.

„Streikas tęsiasi toliau, reikalavimai darbdaviui nesikeičia, streikuojančių skaičius yra toks pat, kaip ir skelbta antradienį – 96, o nauji duomenys bus žinomi savaitgalį pasikeitus pamainoms“, – BNS penktadienį sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos viešųjų ryšių specialistė Ramunė Motiejūnaitė-Pekkinen.

Anksčiau bendrovės profesinė sąjunga aiškino, kad streiko dalyvių duomenys skiriasi dėl nevienodos skaičiavimo metodikos: profsąjunga skaičiuoja visus, kurie yra pranešę darbdaviui apie dalyvavimą streike ir tai daro, o įmonė fiksuoja tik nedirbančius tam tikru momentu.

„Achema“ šią savaitę pranešė, jog gali laikinai stabdyti streikuojančiųjų darbo sutartis, profesinė sąjunga tokius veiksmus pavadino neteisėtais.

Profsąjungų atstovai BNS patvirtino, kad vasario 21-ąją „Achemoje“ lankysis 20 profesinių sąjungų Europoje vienijančios organizacijos „Union Syndicale Federale“ viceprezidentas Nielsas Bracke (Nielsas Brakė), jis planuoja susitikti su bendrovės vadovybe ir streikuojančiais darbuotojais.

„Apie vizitą nesame informuoti, tad toks susitikimas nėra suplanuotas“, – penktadienį BNS sakė „Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas.

Neterminuotas streikas „Achemoje“ vyksta nuo vasario 8-osios reikalaujant, kad darbdavys su profesine sąjunga pasirašytų dvejų metų trukmės kolektyvinę sutartį dėl darbo apmokėjimo ir kitų sąlygų.

Anksčiau abi puses sėsti prie derybų stalo paragino Prezidentūros ir Vyriausybės atstovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)