Pasak bendrovės vadovo Martyno Osausko, įmonė jau turi užsakymų iš Meksikos, Ekvadoro, Ukrainos, Pietų Afrikos Respublikos bei Indijos.

„Pradedame pardavinėti ir atsirenkame tas šalis, kuriose reikalingumas yra didžiausias, tarkime, Lotynų Amerikoje ir tam tikrose šalyse, kurioms labai stipriai reikia. Tam, kad galėtume juos aprūpinti ta įranga, tam tuos 100 vienetų ir padarėme“, – BNS teigė M. Osauskas.

Pasak jo, įmonės išbandys pirmąsias partijas, apmokys ligoninių personalą, sertifikuos aparatus savo šalyse, todėl vėliau užsakymai turėtų būti didesni.

M. Osausko teigimu, ten, kur aparatų trūksta, sertifikavimo procesas yra kur kas paprastesnis ir lengvesnis, todėl jie ten jau gali būti parduodami. Bendrovė vis dar siekia gauti būtinus dokumentus ir pardavinėti juos nuolat, ne tik per krizę. Europoje tam gali prireikti ir kelių mėnesių, o kitur iki kelių savaičių.

„Jei tose šalyse jiems žūt būt reikia šių aparatų ir kitų variantų nėra, yra ministro įsakymu leidimas, kuriuo jie sušvelnina reikalavimus pačiam aparatui (...). Bet kai jau bus atšauktas įsakymas dėl aparatų reikalingumo, mes jau būsime pasiruošę masiškai jį pardavinėti ir ne kritiniu momentu, ne Covid-19, o kalbu apskritai, nes tie aparatai yra naudojami nuolatos, ir intensyvios terapijos skyriuje, darant operacijas. Mes žvelgiame tolyn, dėl to ir darome visus sertifikatus, einame link to, kad pardavinėsime ne trumpuoju, o ilguoju laikotarpiu“, – sakė M. Osauskas.

Jo teigimu, dirbtinio plaučių ventiliavimo aparatais domisi ne tik klientai iš centrinės Amerikos, Azijos, Afrikos, bet ir iš Europos valstybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)