"Jau šiandien tekstilės sektoriaus įmonės pradeda jausti minimalios algos pakėlimą, naujų energijos sąnaudų atėjimą. Jos siunčia rimtus signalus, kad tai yra didelė grėsmė", - teigia Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos l. e. generalinio direktoriaus pareigas Gediminas Viškelis.

Jis pripažįsta, kad nauji ekonomikos vėjai darys vienareikšmišką įtaką tekstilininkams.

Kauno trikotažinių drabužių UAB "Garlita" direktorius Juozas Martikaitis neslepia nusiteikęs, kad pelnai šiemet bus mažesni, tačiau gamybos apimtį numato didinti.

"Dėl brangstančių išteklių, darbo jėgos šie metai numatomi įtempti, tačiau esame užsibrėžę planus gaminti ir parduoti ne mažiau nei pernai", - tvirtina baldinių audinių gamintojos AB "Audėjas" generalinis direktorius Jonas Karčiauskas.

"Lelijos" generalinė direktorė Genė Zaveckienė pesimistiškiau žvelgia į tekstilės perspektyvas. Ji sako, kad gamyba bendrovėje neišvengiamai mažės, nes joje reikia nemažai darbo rankų, o šie ištekliai nuolat senka.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją