Tai - unikalus atvejis šalies istorijoje, nes kava sunaikinta ne dėl kokybės ar nesumokėtų mokesčių, o todėl, kad buvo bandoma ją įvežti ir pateikti rinkai panaudojant svetimą prekės ženklą, kuris yra populiarus.

Kaip rašoma pranešime, suklastotą „Indian Instant Coffe" kavą į mūsų šalies rinką mėginta importuoti prieš daugiau nei penkerius metus. Tačiau muitinininkai nemenka jos krovinį sulaikė ir saugojo, kol vyko teismo procesai.

Pasak pranešimo, pretenzijas dėl iš Latvijos importuojamos suklastotos „Indian Instant Coffe" produkcijos buvo pareiškia asmenys, į Lietuvą tiekiantys originalią kokybišką to paties pavadinimo kavą. Teisme įrodyta, kad UAB „Angolita" ketintos įvežti tirpios granulės yra pakuotėse, pažymėtose tikrąjį prekės ženklą atkartojančiais piešiniais.

Neskundžiamoje teismo nutartyje nuspręsta iš UAB „Angolita" konfiskuoti ir būtent šios įmonės lėšomis sunaikinti Šiaulių teritorinėje muitinėje 2010 - ųjų vasario 11 d. sulaikytas prekes.
Muitinės departamento Sulaikytų prekių administravimo skyriaus Panevėžyje viršininkas Arentas Vingrys teigė, kad pirmą kartą buvo sulaikyta ir sunaikinta kava, kurios importuotojai pažeidė prekės ženklo savininko teises.

„Teismas priėmė sprendimą, kad „Angolita" privalo norėtą importuoti kavą sunaikinti savo lėšomis. Tas, kiekis, kurį norėta įvežti į Lietuvą, buvo tikrai nemenkas", - pranešime sakė pašnekovas.

„Indian Instant Coffe" nuspręsta sunaikinti smulkinimo būdu. Procesas fiksuotas tiek vaizdo kameromis, tiek stebėtas liudininkų bei užtruko apie dešimt minučių.

Bendrovės „Gemaga" direktorius Gediminas Stanevičius patvirtino, kad „Indian Instant Coffe” prekinis ženklas Lietuvoje žinomas daugelį metų, o dėl aukštos produkto kokybės vis atsiranda norinčių naudotis vartotojų mėgiamu ženklu ir bandyti įvežti prastos kokybės produktą.

„Ateityje ir toliau bus dedamos visos pastangos apsaugoti šitą prekės ženklą ir garantuoti vartotojui tik aukštos kokybės produktą", - pranešime patikino G. Stanevičius.

Pasak Muitinės departamento Sulaikytų prekių administravimo skyriaus Panevėžyje viršininko A. Vingrio, jo vadovaujamos įstaigos žinioje šiuo metu daugiausiai yra kontrabandinių cigarečių - 318 mln. vienetų. Tai - populiariausia į Lietuvą patenkanti kontrabandinė prekė, kuri, priėmus sprendimą atitinkamoms institucijoms, būna sunaikinama.

Nuosprendžio laukia ir dešimtys transporto priemonių bei tonos naftos produktų. Neužilgo turės paaiškėti ir beveik 60 tonų muitininkų saugomos arbatos likimas. Suklastotos ir prekės ženklo savininko teises pažeidžiančios prekės į muitininkų rankas patenka retai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)