Lietuvos apeliacinis teismas balandžio 17 dieną panaikino praėjusių metų kovo 28 dienos Vilniaus apygardos teismo nutartį – pastarasis AVAKA ir „Telia Lietuvos“ licencijavimo sutartį įvertino kaip teisėtą.

AVAKA teisme reikalavo, kad „Telia“ mokamas mokestis už kūrinių retransliavimą turi būti skaičiuojamas taip pat, kaip ir kitiems operatoriams – pagal vidutines mėnesio pajamas iš retransliavimo veiklos (ARPU metodika), kas, tikėtina, reikštų didesnes retransliavimo išlaidas „Telia“.

Pirmosios instancijos teismas, atmetęs AVAKA reikalavimus, vertino, kad sutarties pasirašymo metu buvo žinoma, jog su kitais operatoriais pasirašytos kitokios sutartys – pagal jas atlyginimas skaičiuojamas pagal ARPU metodiką.

Teismas taip pat akcentavo, kad skaitmeninės televizijos paslaugas teikiančios „Telia“ veiklos kaštai yra didesni nei analoginės televizijos paslaugas teikiančių konkurentų, todėl sąžininga atlyginimą įmonei skaičiuoti pagal kitokią metodiką.

AVAKA teisme teigė, kad pirminė sutartis buvo laikina, todėl „Telia“ negalėjo turėti pagrįstų lūkesčių, kad sutartyje numatytas licencinis tarifas yra galutinis ir neginčijamas. Be to, AVAKA vertinimu, teismo išvada, kad „Telia“ suteiktos išskirtinės licencijavimo sąlygos traktuotinos ne kaip diskriminacija, o diferenciacija, yra neteisėta.

Apeliacinis teismas vertino, kad sutarties sąlygos patvirtina AVAKA argumentus, jog sutartyje nustatyto atlygio apskaičiavimo formulė nebuvo galutinė.

Be to, anot apeliacinio teismo, apygardos teismas turėjo nustatyti tarifo dydį ginčo laikotarpiui (2015-2017 metams), o ne vertinti, ar yra pagrindo keisti sutarties nuostatą, kurioje nustatytas laikinas tarifas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)