Kauno apygardos teismas rugsėjo 1 dieną tenkino „Arvi kalakutų“ kreditorių Tarptautinės statybos korporacijos ir fizinio asmens, siekiančių panaikinti kreditorių sprendimą dėl įkeisto turto perdavimo, prašymą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – sustabdė kreditorių susirinkimo sprendimo vykdymą iki galutinio teismo sprendimo.

„Pareiškėjai išdėstė faktines aplinkybes bei pateikė įrodymus, jų manymu, pagrindžiančius pateiktų skundų reikalavimų pagrįstumą. Atsižvelgdamas į tai teismas sprendžia, kad pareiškėjų argumentai bei pateikti įrodymai sudaro preliminarų pagrindą teigti, jog skundų reikalavimai yra tikėtinai pagrįsti ir galėtų būti tenkinami“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas pabrėžė, kad kitu atveju kreditorių nutarimas gali būti faktiškai įvykdytas ir tai gali apsunkinti pareiškėjams tikėtinai palankaus teismo sprendimo įvykdymą.

„Pareiškėjai nurodė faktines aplinkybes ir pateikė įrodymus, kad įkaito turėtojas jam perduotą turtą gali perleisti tretiesiems asmenims“, – rašoma nutartyje.

Teismo sprendimas per septynias dienas gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Arvi kalakutams“ bankroto byla iškelta 2020-ųjų gruodžio pradžioje.

Didžiausia „Arvi kalakutų“ akcininkė yra V. Kučinsko valdoma bendrovė „Arvi ir ko“, kuriai taip pat iškelta bankroto byla. Pats V. Kučinskas siekė asmeninio bankroto, tačiau Marijampolės apylinkės teismas šių metų birželio verslininko prašymo netenkino. Pastarasis šį sprendimą yra apskundęs Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)