Ikiteisminio tyrimo teisėjai du įtariamuosius nusprendė suimti 40, vieną – 10 parų, o dar dviem verslininkams trims mėnesiams skirtas namų areštas.

Kai kurie įtariamieji jau prisipažino dėl jiems inkriminuojamų nusikalstamų veikų ir papasakojo, kaip ilgą laiką lobo nemokėdami mokesčių valstybei.

Įtariamieji buvo sulaikyti trečiadienį, kai Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai atliko daugiau kaip 150 kratų Vilniaus, Kauno ir Alytaus apskrityse.

Kratos buvo atliekamos didmenine prekyba gėlėmis užsiimančių bendrovių patalpose, vilkikuose, puspriekabėse, šių įmonių vadovų, buhalterių gyvenamosiose vietose.

Įtarimus pareigūnai pareiškė daugiau kaip 15 asmenų, kurie įtariami taip organizavę įmonių veiklą, kad valstybei būtų mokami kuo mažesni mokesčiai, arba, prisidengiant nepelninga įmonių veikla, jie išvis nebūtų mokami. Dalis produkcijos įmonės klientams buvo parduodama be pirkimą ir pardavimą patvirtinančių dokumentų.

Įtariamiesiems yra inkriminuojamas sukčiavimas, išvengiant didelės vertės turtinės prievolės, apgaulingas buhalterinės apskaitos tvarkymas ir neteisėtas praturtėjimas.

Kaip yra pranešęs Policijos departamentas, Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijai atlikus gėlėmis prekiaujančių įmonių, atsakingų darbuotojų bei jų šeimos narių veiklos analizę ir patikrinus šių asmenų pajamas ir išlaidas už 2007-2011 m. bei šių asmenų finansines galimybes susitaupyti pinigines lėšas ankstesniais laikotarpiais, buvo nustatyta, jog šie asmenys galimai neturėjo finansinių galimybių oficialiais pajamų šaltiniais pagrįstomis lėšomis padengti visų tais metais turėtų savo išlaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)