Vilniaus apygardos teismas lapkričio 25 dieną iš dalies tenkino bendrovės ieškinį – ji prašė priteisti 25,5 tūkst. eurų skolą.

„Atsakovė (LAKD – BNS) už atliktus darbus sumokėjo ieškovei („Alkestai“ – BNS) 25,5 tūkst. eurų mažiau, atlikdama priskaičiuotų už 177 dienas delspinigių įskaitymą, nors turėjo teisę juos skaičiuoti tik už 96 dienas, – tai yra turėjo reikalavimo teisę tik į 13,3 tūkst. eurų delspinigių sumą. (...) Mokėjimas už darbus ir paslaugas likusia suma – 11,2 tūkst. eurų sumažintas nepagrįstai, tad ši suma priteistina ieškovei“, – rašoma teismo nutartyje.

Pernai vasarį įmonė laimėjo 558 tūkst. eurų vertės sankryžos Alytaus rajone rekonstrukcijos konkursą ir įsipareigojo sutartį įvykdyti per septynis mėnesius – penkis mėnesius turėjo užtrukti statybos, dar du – statinių techninių dokumentų sutvarkymas ir įregistravimas.

Darbus įmonė užbaigė laiku, tačiau įregistruoti rekonstrukciją Registrų centre užtruko beveik pusmečiu ilgiau nei planuota. Teismo nuomone, dėl to iš dalies buvo kalta ir pati direkcija, todėl teismas trimis mėnesiais sumažino jos skaičiuotų delspinigių laiką.

Nutartis per 30 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją