Kauno apygardos teismas gruodžio 23 dieną patenkino stiklininkų ieškinį.

„Ieškovės („Panevėžio stiklo“ – BNS) reikalavimai dėl skolos priteisimo yra pagrįsti ir įrodyti, todėl tenkinami visa apimtimi, iš atsakovės („Italiana LT“ – BNS) ieškovei priteisiama 87 tūkst. eurų skola už atsakovei parduotus 0,75 litro talpos butelius putojančiam vynui“, – rašoma teismo nutartyje.

Teisme „Panevėžio stiklo“ atstovai teigė, jog 2016-2017 metais bendrovei „Italiana LT“ pardavė 0,75 litro talpos butelius putojančiam vynui, tačiau apmokėjimo nesulaukė, todėl po ginčų su gamintoja kreipėsi į teismą.

„Italiana LT“ nurodė neapmokėjusi už butelius, nes jie buvo nekokybiški – jau parduoti jie ėmė trūkinėti, be to, įmonė yra pareiškusi atskirą ieškinį „Panevėžio stiklui“ dėl 415,6 tūkst. eurų žalos atlyginimo.

Šiemet „Italiana LT“ teismuose pralaimėjo ketverius metus trukusią bylą su Švedijos alaus ir sidro bendrove „Kopparbergs Bryggeri“ į kurią netiesiogiai buvo įtrauktas ir „Panevėžio stiklas“ – „Italiana LT“ turi padengti 236,2 tūkst. eurų nuostolius Švedijos bendrovei.

„Italiana LT“ dėl šios bylos yra pateikusi regresinį ieškinį „Panevėžio stiklui“, kad pastarasis kompensuotų nuostolius dėl nekokybiškų butelių. Šis ieškinys dar nagrinėjamas Panevėžio apygardos teisme.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją