2010 m. spalį Paryžiaus teismas nuteisė J. Kervielį penkerių metų laisvės atėmimo bausme (trejiems metams kalėti ir dvejus metus lygtinai) ir nurodė sumokėti 4,9 mlrd. eurų kompensaciją už nuostolius, kuriuos bankas patyrė dėl jo vykdytų spekuliacinių operacijų. Apeliacinis teismas patvirtino šį sprendimą, tada finansų maklerio advokatai kreipėsi į aukštesnę instanciją.

Aukščiausiasis teismas patvirtino apeliacinio teismo sprendimą dėl laisvės atėmimo termino, tačiau atšaukė sprendimą dėl astronominio dydžio kompensacijos - 5 mlrd. eurų - išmokėjimo ir pateikė šį klausimą peržiūrėti apeliaciniam Versalio teismui, informuoja BBC. Buvusio banko darbuotojo advokatai tai vadina pergale ir deda daug vilčių į naują bylos svarstymą apeliaciniame teisme.

Tuo tarpu Prancūzijos banko advokatas pareiškė, kad J. Kervielis pralaimėjo.

"Teismo nuosprendis dėl laisvės atėmimo turės būti vykdomas, artimiausiu metu mes susisieksime su prokuratūra ir patikslinsim, kur ir kada Ž Kervjelis turės atlikti bausmę", - pareiškė teisiamojo advokatas Patrice’as Spinozis.

Pats J. Kervielis teismo posėdyje nedalyvavo. Pasak jo atstovų, prieš mėnesį jis sulaukė audiencijos pas Romos popiežių, o po susitikimo leidosi pėsčiomis į žygį - iš Romos į Paryžių, taip protestuodamas prieš finansinių rinkų diktatūrą. Kaip ir anksčiau, buvęs finansų makleris savo kaltės nepripažįsta: jis tvirtina nesiekęs asmeniškai pralobti, vykdydamas spekuliacines operacijas ir tiesiog tapęs banko žaisliuku; jis tvirtina, kad banko vadovybė žinojusi apie visas vykdomas operacijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją