Vilniaus apygardos teismas gegužės 2 dieną atmetė „Axioma serviso“ skundą dėl „Ignitis grupės' paslaugų centro prašymo patikslinti darbuotojų kvalifikaciją pagrindžiančius dokumentus bei panaikino to paties teismo kovą pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones, sustabdžiusias konkursą.

Teismo vertinimu, „Ignitis grupė“ teisėtai siekė ne formaliai įsitikinti tiekėjo kvalifikacija.

„Ieškovės („Axioma serviso“ – BNS) pateiktas pažymėjimas, kuriame nėra nurodyta, nei koks šių mokymų turinys, nei kokias kompetencijas įgijo ieškovės darbuotojas, neįrodo, jog darbuotojas turinio prasme turi reikiamą kvalifikaciją perkamiems darbams atlikti“, – rašoma teismo nutartyje.

Ginčas tarp konkurso organizatorės ir vienos jų dalyvių kilo dėl to, ar „Axioma servisas“ turi specialistą, galintį dirbti tiltinių kranų operatoriumi, bei gali pateikti tai patvirtinančius dokumentus.

„Axioma servisas“ teisme aiškino, kad jos darbuotojas turi neformalių Energetikų mokymų centro kursų pažymėjimą, patvirtinantį jo teisę dirbti šį darbą. Tuo metu „Ignitis grupė“ įrodinėjo, jog šiuo atveju turėtų būti vertinamas mokymo programos turinys, o ne tik pažymėjimas.

„Ignitis grupės“ paslaugų centras aiškino, jog planuojami pirkti darbai, be kita ko, bus atliekami Lietuvos elektrinėje, Kruonio hidroakumuliacinė elektrinėje ir Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinėje, kurios yra įtrauktos į nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įrenginių sąrašą, todėl užsakovui buvo svarbu atsirinkti tiekėją, ne tik turintį teisę atlikti tiltinio krano operatoriaus darbus, bet ir pajėgų tai daryti nekeliant pavojaus nacionaliniam saugumui.

Sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją