Panevėžio apygardos teismas antradienį atmetė HISK skundą ir paliko galioti Panevėžio apylinkės teismo birželio mėnesį priimtą nutartį, kuria HISK buvo įpareigota išmokėti išeitinę išmoką ir padengti bylinėjimosi išlaidas.

Teismas taip pat atmetė daugiau nei 623 tūkst. eurų įmonės priešieškinį buvusiam įmonės vadovui.

„Pirmosios instancijos teismas priėmė teisėtą ir pagrįstą procesinį sprendimą, kurio naikinti ar keisti apeliaciniame skunde išdėstytais argumentais nėra teisinio pagrindo, todėl skundžiamas pirmosios instancijos teismo sprendimas paliekamas nepakeistas, o apeliacinis skunda atmetamas“, – rašoma teismo nutartyje.

HISK pranešė skųsianti sprendimą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT).

HISK valdybos narė Jurgita Jurkšaitytė sako, kad teismas nukrypo nuo LAT formuojamos praktikos, nepagrįstai sureikšminant buvusio vadovo, kuris buvo atšauktas iš pareigų praradus pasitikėjimą, teises, suteikdamas jam išskirtines finansines garantijas nutraukiant darbo santykius.

„Tai yra nesąžininga kitų darbuotojų ir pačios bendrovės atžvilgiu”, – pranešime sakė J. Jurkšaitytė.

V. Puidoko teigimu, jei įmonė bandys skųsti sprendimą LAT, jis yra pasiryžęs ir toliau siekti teisingumo. Kartu jis ragina oponentus vykdyti teismo nutartį ir atsisakyti paralelinių bylų ir nepagrįstų pretenzijų jo atžvilgiu.

Virmantas Puidokas

„Kovoje prieš stambią, bet nesąžiningų asmenų valdomą korporaciją laimėtas antrasis raundas, tačiau tam reikia milžiniškų finansinių, fizinių ir moralinių resursų. Apmaudu ir liūdna, kad akivaizdžius dalykus, kurie įrašyti darbo sutartyje, ir kurie buvo patvirtinti abiejų šalių parašais, tenka jau antrą kartą įrodinėti teismuose“, – pranešime teigė V. Puidokas.

Panevėžio apygardos teisme taip pat nagrinėjamas HISK ieškinys V. Puidokui dėl daugiau kaip 21 mln. eurų žalos atlyginimo.

Pasak HISK, užuot didinęs darbuotojų atlyginimus, gerinęs jų darbo sąlygas ir investavęs į naują įrangą, gamybines bazes, grupės įmonių pozicijų stiprinimą rinkoje, V. Puidokas visiškai apleido savo pareigas ir neracionaliai naudojo bendrovės lėšas.

HISK teigia, kad V. Puidokas sudarė daug sandorių ir priėmė verslo sprendimų, kurie bendrovei nenešė naudos, priešingai – buvo žalingi, sprendimai buvo priimti ir įgyvendinti nepakankamai rūpestingai, o dalis – ir V. Puidoko asmeninių interesų naudai.

V. Puidokas neigia padaręs įmonei žalos, o tai esą patvirtina ir akcininkų siūlymas nutraukti 21 mln. eurų žalos bylą, jeigu jis savo noru atsisakys išeitinės išmokos.

Pernai gruodį skelbta, kad dėl netinkamo V. Puidoko vadovavimo „Panevėžio keliai“ 2016-2020 metais patyrė 31 mln. eurų konsoliduotų nuostolių, įmonės nuosavas kapitalas nuo 2015 metų sumažėjo 23 proc. iki 68,5 mln. eurų.

2021 metų vasarį pasibaigus didžiausių tuometinių „Panevėžio kelių“ akcininkų Remigijaus Juodviršio ir Gvido Drobužo konfliktui buvo išrinkta nauja įmonės vadovybė.

V. Puidokas įmonei vadovavo daugiau kaip dešimtmetį – iki 2021 metų vasario.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją