Įmonės bankroto administratorė „Restrus“, „Alfa Bank“ ir jo reikalavimui iki šiol prieštaravusi kita kreditorė „Biovasto investicijos“ spalio 26 dieną pasirašė tai numatančią taikos sutartį, kurią lapkričio 3 dieną patvirtino Kauno apygardos teismas.

„Šalys taikiai, kompromiso būdu susitarė dėl finansinio reikalavimo, todėl teismas patvirtino „Arvi“ ir ko bankroto byloje antros eilės kreditoriaus „Alfa Bank“ 7,54 mln. eurų finansinį reikalavimą“, – BNS informavo teismo atstovė Milda Kryžė.

Bankroto byla „Arvi ir ko“ iškelta 2020 metų pabaigoje. Kauno apygardos teismas tuomet nustatė, kad pradelsti jos įsipareigojimai siekia 40,6 mln. eurų ir gerokai viršija pusę jos 53,2 mln. eurų vertės turto, todėl įmonė yra nemoki.

Tas pats teismas šiemet gegužę patvirtino „Arvi“ ir ko kreditorių reikalavimus, tarp jų ir 9,2 mln. eurų „Alfa Bank“ reikalavimą, tačiau tam paprieštaravo „Biovasto investicijos“. Pasak jos, Rusijos banko reikalavimas dėl klaidingai apskaičiuoto valiutos kurso yra per didelis.

Teismui atskirai pradėjus nagrinėti „Alfa Bank“ reikalavimą, dėl jo dydžio nesutarę „Arvi ir ko“ kreditoriai bei bankroto administratorius po kelių mėnesių susitarė taikiai, reikalaujamą sumą sumažinus beveik dviem milijonais eurų.

Teismo nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Bankroto bylos jau yra iškeltos „Arvi ir ko“ bei grupės įmonėms „Arvi kalakutai“, „Arvi fertis“, „Rietavo veterinarinė sanitarija“, „Marijampolės pašarai“. Tačiau teismai iki šiol neleido „Arvi“ grupės įkūrėjui V. Kučinskui paskelbti asmeninio bankroto.

V. Kučinskas yra nurodęs, kad jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų, o jo pajamos per mėnesį – 1,5 tūkst. eurų. Verslininkas daugiausiai skolingas „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, įmonei „Belor“ – 4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją