Vilniaus apygardos administracinis teismas pranešė iš dalies patenkinęs „Agrokoncerno“ skundą Aplinkos apsaugos departamentui dėl padidintu tarifu apskaičiuoto mokesčio už išgautą vandenį ir sumažino jį nuo 5 tūkst. iki 992 eurų.

Anot teismo, patvirtintas 5 tūkst. eurų mokestis didesniu tarifu yra pernelyg griežta sankcija, o pažeidimui atlyginti pakanka mokestį padidinti du kartus.

Aplinkos apsaugos departamentas nustatė, kad „Agrokoncernas“ 2017–2019 metais naudojo požeminio vandens gręžinius, tačiau neturėjo tam leidimo. Bendrovei už išgautus 4,6 tūkst. kub. metrų požeminio vandens apskaičiuotas mokestis taikant didesnį mokesčio tarifą – dauginant iš koeficiento 10.

Teismas nustatė, kad „Agrokoncernas“ pripažino pažeidimą ir bendradarbiavo su Aplinkos
apsaugos departamentu, teikė prašomą informaciją.

„Byloje nėra jokių duomenų, kad pareiškėja būtų siekusi ar trukdžiusi Aplinkos apsaugos departamentui atlikti patikrinimus ir nustatyti svarbias bei reikalingas aplinkybes“, – rašoma pranešime.

Taip pat nustatyta, jog bendrovė po patikrinimo paaiškėjus padarytam pažeidimui, gavo Lietuvos geologijos tarnybos leidimą naudoti požeminio vandens išteklius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)