Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį iš dalies patenkino įmonės skundą ir sumažino Aplinkos apsaugos departamento (AAD) patvirtintą 26,7 tūkst. eurų mokestį iki 5,3 tūkst. eurų.

„Patvirtintas 26691 euro mokestis didesniu tarifu yra pernelyg griežta sankcija, o padarytam pažeidimui atlyginti (...) pakanka 2669 eurų mokestį dėl laiku nedeklaruoto išgautų gamtos išteklių kiekio už 2017–2019 metus padidinti du kartus“, – rašoma teismo nutartyje.

Pernai lapkritį AAD atliko „Kesko Senukų Lithuania“ mokesčio už valstybinius gamtos išteklius patikrinimą bei nustatė, jog bendrovė už 2017–2019 metus Valstybinei mokesčių inspekcijai nedeklaravo išgauto vandens kiekio. Be to, įmonė neturėjo vandens gavybai reikalingo Geologijos tarnybos leidimo.

Už nedeklaruotą išgautą vandenį „Kesko Senukams Lithuania“ buvo paskaičiuotas mokestis didesniu tarifu – 26,7 tūkst. eurų.

Įmonė prašė sumažinti mokestį – jos teigimu, sankcija yra neadekvati pažeidimui, ją paskiriant nebuvo atsižvelgta į jo pobūdį ir atsakomybę lengvinančias aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)