Teisme patyręs nesėkmę, B. Berezovskis turi padengti teismo išlaidas, kurios pralaimėjusiojo kišenes gali patuštinti net 40 mln. svarų (173 mln. Lt), leidiniui sakė vienas iš buvusių turtuolio verslo partnerių.

R. Abramovičiaus teisininkai abejoja, ar buvęs oligarchas gali padengti tokią sumą. Paskelbus nuosprendį, vienas iš advokatų atkreipė dėmesį, jog B. Berezovskis jau pardavė savo nuosavybę Jungtinės Karalystės Sario grafystėje - tai reiškia, jog pradėjo pardavinėti turimą turtą ir rinkti lėšas. Anot teisininkų, B. Berezovskio skolos šiuo metu siekia beveik 200 mln. svarų (865 mln. Lt), taigi galima teigti, jog praktiškai visas buvusio turtuolio turtas jau seniai įkeistas.

Įkeisto turto sąraše, kaip skelbia „Forbes“ pašnekovas, yra išskirtinis „Rolls Royce“ markės automobilis, kuriam buvęs milijardierius pasiskolino 500 tūkst. svarų (2,163 mln. Lt) iš buvusio Kirgizijos prezidento sūnaus Maksimo Bakijevo. Manoma, jog B. Berezovskio „Maybach“ markės automobilis taip pat įsigytas paėmus kreditą.

Situaciją puikiai išmanantys „Forbes“ šaltiniai pasakoja, jog B. Berezovskiui liko namas Londone, vertas 5 mln. svarų (22 mln. Lt), ir nekilnojamasis turtas Prancūzijos pietuose – „Chateau de la Garoupe“, vertas 300 mln. eurų (1,035 mlrd. Lt). Šaltiniai tvirtina, jog „Chateau de la Garoupe“ stengiamasi kuo greičiau parduoti – manoma, kad lėšos reikalingos būtent teismo išlaidoms padengti.

Geriausiais laikais „Forbes“ B. Berezovskio turtą vertino net 1,3 mlrd. dolerių (3,47 mlrd. Lt). 2004 metų pabaigoje B. Berezovskis kartu su verslo partneriu Badriu Patarkacišviliu iš R. Abramovičiaus už „Sibneft“, „Rusal“ ir ORT gavo 2,7 mlrd. Be to, R. Abramovičius sakė, jog B. Patarkacišviliui nupirko lėktuvą ir kelerius metus mokėjo už jo priežiūrą. O B. Berezovskis į jį kreipdavosi pinigų einamosioms išlaidoms padengti.

Anot B. Berezovskio pažįstamų, pinigai išseko, nes buvęs turtuolis nebemokėjo sau pasakyti ne: samdė visą komandą aptarnaujančio personalo – vien apsauginių geriausiais laikais buvo beveik 100 vyrų. Neseniai B. Berezovskis atleido du vairuotojus, vienas iš jų per metus gaudavo 100 tūkst. svarų (432 tūkst. Lt) algą.
Nemažai lėšų reikalaudavo ir pilių bei panašaus nekilnojamojo turto išlaikymas. Daug pinigų teko pakloti žmonoms ir vaikams. Savo antrajai sutuoktinei Galinai B. Berezovskis turėjo išmokėti nuo 100 iki 200 mln. svarų (432-865 mln. Lt).

Be to, B. Berezovskis negailėdamas pinigus švaistė ir politiniams žaidimams Rusijoje. Visą laiką jis bandė įtikinti B. Patarkacišvilį balotiruotis į Gruzijos prezidentus, o 2004 metais finansavo Ukrainoje vykusią Oranžinę revoliuciją.

Dabar B. Berezovskis vėl pasiryžęs teistis. Dėl jo ieškinio prieš buvusį „Metalloinvest“ savininką Vasilijų Anisimovą įšaldyti 600 mln. dolerių (1,6 mlrd. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)