Turto bankas teisėsaugos prašė įvertinti vieną įvykusį aukcioną, kurio metu aukciono dalyviui galėjo būti daromas spaudimas, siūloma susitarti ir nesivaržyti įsigyjant valstybei priklausantį turtą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vasario mėnesį vykusiame aukcione Turto bankas pardavinėjo buto dalį Vilniaus r. Jau įvykus aukcionui į valstybės įmonę kreipėsi aukciono dalyvis, pranešdamas apie galimai patirtą spaudimą prieš aukcioną.

Į turto apžiūrą atvykęs asmuo galimai iš kaimynų sužinojo būsto nuomininko kontaktus ir vėliau šiam siūlė atitinkamą sumą pinigų, jog šis nesivaržytų aukcione. Buvo siūlomas ir kitas būdas „susitarti“ – reikalauta, kad nuomininkas sumokėtų 1000 eurų, jog interesantas nekeltų kainos ir aukcione nesivaržytų.

Įvertinusi informaciją prokuratūra nurodė pradėti tyrimą dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir sukčiavimo.

Turto bankas ketina inicijuoti teisės aktų pakeitimus, siūlydamas įstatymuose numatyti galimybę iš aukcionų eliminuoti asmenis ar įmones, jei būtų nustatyta, kad šios darė kokį nors poveikį kitiems valstybės organizuojamų aukcionų dalyviams, teigiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)